Ystad Gymnasium

Nå din fulla potential med oss!

På Ystad Gymnasium får du både den stora skolans fördelar och den lilla skolans gemenskap. Varje program har sina egna utrymmen i skolan där du med dina klasskamrater och lärare jobbar nära varandra.

Utbudet av program, inriktningar och fördjupningar är stort, vilket gör att du har möjlighet att skapa en unik utbildning. På Ystad Gymnasium är det du som är viktigast och vi strävar alltid efter att du ska nå din fulla potential!

Öppet hus och skugga elever
Följ med en klass under en dag på gymnasiet och känn hur det är att plugga hos oss. Se lokalerna, känn på programmets karaktär och träffa våra lärare och elever. Vi bjuder dig på lunch i skolrestaurangen. Du bokar skuggning via vår hemsida och där hittar du också datum för Öppet hus.

ELITTRÄNA HANDBOLL ELLER FOTBOLL PÅ SKOLTID
Vi erbjuder nationell elitidrottsutbildning i handboll eller fotboll i kombination med att du söker och blir antagen till ett av följande program BF, EK, FS, NA, SA eller TE. Kolla på hemsidan vilka uttagningsdatum som gäller.

DIREKT UT I ARBETSLIVET
Ystad Gymnasium ger dig en utbildning du kan stå stadigt på. Yrkesprogrammen präglas av kreativt tänkande ihop med både praktisk och teoretisk kunskap. Yrkesprogrammen sker i nära samarbete med näringslivet och branschorganisationer. När du tar studenten har du ett yrke och kan börja arbeta direkt. Alla yrkesprogram är högskoleförberedande direkt. Hos oss hittar du frisörsalong, stylistsalong, fordonsverkstäder, bygghall, laborationssalar och restaurangkök med servering. Det är bara att välja!

PLUGGA VIDARE
På de högskoleförberedande programmen skaffar du dig en bra grund för fortsatta studier på universitet och högskola. Det finns många olika inriktningar och fördjupningar för dig att välja mellan, så att du kan skapa dig den utbildning du vill ha.

VI FINNS FÖR DIG
Varje skoldag har vi elevhälsa på plats för att hjälpa dig. Studie- och yrkesvägledare som du kan prata med om dina val. Skolsköterska och kurator som kan hjälpa dig om du inte mår bra eller behöver prata. Behöver du stöd i ett särskilt ämne har vi flera speciallärare. Välkommen till Ystad Gymnasium!