JENSEN gymnasium Wenngarn

JENSEN gymnasium Wenngarn
-Ridgymnasium och Hund och djursjukvård

På JENSEN gymnasium Wenngarn utanför Sigtuna kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktningarna Ridgymnasium och Hund och djursjukvård. Vi erbjuder Naturbruksprogrammet med utökad poängplan för samhällsvetenskaplig respektive naturvetenskaplig högskolekompetens. Hösten 2022 välkomnar vi elever till Åk 1.
Har du höga ambitioner? Vi sätter ribban högt och kommer att förbereda dig för såväl universitet och högskola som en yrkesframtid inom ditt intresse. Lika stor vikt läggs vid de teoretiska som de praktiska ämnena – vi vill att du ska nå en mycket hög kunskapsnivå men även utmanas intellektuellt. Du får även utveckla ditt ledarskap, lära dig retorik och praktisera mental träning, något du kommer att ha nytta av både vid framtida studier och i ditt yrkesliv. Vi kallar det ”Träning för verkligheten”.

JENSEN RIDGYMNASIUM
Du väljer att läsa samhälle eller natur. Utöver dina teoretiska gymnasieämnen utbildas du inom korrekt grundridning i hoppning och dressyr, praktisk och teoretisk hästkunskap, hantering av häst samt arbete kopplat till verksamhet inom häst- och ridsporten. Skolan erbjuder säkra lektionshästar i olika åldrar, med olika utbildningsnivå och med varierande temperament.

JENSEN Ridgymnasium samhälle ger dig en bred högskolebehörighet och mycket goda yrkesförberedande kunskaper inom häst- och ridsporten. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. hippolog eller ridande polis, men du får också behörighet att studera vidare till t.ex. civilekonom, socionom och jurist. Detta program har mest ridning och häst på schemat.

JENSEN Ridgymnasium natur ger dig naturvetenskaplig behörighet till högskola och universitet och goda yrkesförberedande kunskaper inom häst- och ridsporten. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. veterinär eller agronom, men du får också behörighet att studera vidare till t.ex. civilingenjör, läkare och jurist.

TRÄNARE
Vår huvudtränare i hoppning heter Ann Liwing. Ann är en uppskattad B-tränare i hoppning, unghästutbildare och utbildad ridlärare med egna meriter upp till 150-hoppning. Vår huvudtränare i dressyr heter Mads Hendeliowitz. Mads är en av Sveriges få A-tränare i dressyr, diplomerad beridare och utbildad ridlärare, tränarekipage upp till Grand Prix-nivå och är en del i landslagstruppen.

JENSEN HUND OCH DJURSJUKVÅRD
Du väljer att läsa samhälle eller natur. Utöver dina teoretiska gymnasieämnen så kommer du att utbildas inom teoretiska och praktiska ämnen kopplade till ämnesområdet arbete hund och hundsport samt djurvård inom djurens hälso- och djursjukvård.

JENSEN Hund och djursjukvård samhälle ger dig en bred högskolebehörighet och mycket goda yrkesförberedande kunskaper inom området hund och hundsport. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. hundförande polis eller djurvårdare, men du får också behörighet att studera vidare till t.ex. civilekonom, socionom och jurist

JENSEN Hund och djursjukvård natur ger dig naturvetenskaplig behörighet till högskola och universitet. Du får grundläggande kunskaper inom området arbete med hund och hundsport samt en djupare kunskap inom djurens hälso- och djursjukvård. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. veterinär eller djursjukvårdare, men du får också behörighet att studera vidare till t.ex. civilingenjör, läkare och jurist.

HUVUDINSTRUKTÖRER
Våra huvudinstruktörer i hund, Cecilia Dolderer och Fredrik Bygdén, är utbildade hundinstruktörer och hundpsykologer samt grundare av Sigtuna Hundhus. För kurserna kopplade till djurvård inom djurens hälso- och djursjukvård samt smådjur, samarbetar vi med veterinärer och smådjurskliniker i närliggande områden.

ADRESS 

JENSEN gymnasium Wenngarn
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna

Program

NB - NAT, Ridgymnasium
NB - SAM, Ridgymnasium
NB - NAT, Hund och djursjukvård
NB - SAM, Hund och djursjukvård

Riksintag och boende

Då riksintag gäller kan du söka oavsett
var i landet du bor. Möjlighet till internat-
boende samt att ta med egen häst/hund finns.