Vård- och omsorgscollege Värmland

Vill du göra skillnad på riktigt?

Gillar du spännande möten med människor och vill säkra ett jobb för framtiden? Vill du ha ett viktigt jobb på riktigt? Vill du utveckla din kompetens och kreativitet? Vårdsektorn är ett framtidsområde som erbjuder dig många spännande möjligheter.

När du läser Vård- och omsorgsprogrammet ingår arbetsplatsförlagt lärande. Detta innebär att du är minst 15 veckor ute i verksamheten tillsammans med utbildad handledare.

Du har även möjlighet att välja till högskoleförberedande kurser och blir då efter examen behörig att söka till vidareutbildningar på yrkeshögskola, högskola och universitet. Inom Vård & Omsorg finns en stor bredd av olika yrken, vilket gör att karriärvägar och utvecklingsmöjligheter för Dig är många.

Här är ett urval av yrkeskategorier som du kan vidareutbilda dig till:
specialistutbildad undersköterska, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, boendestödjare, biståndshandläggare, socialsekreterare, polis, kurator, logoped, biomedicinsk analytiker, dietist, vårdadministratör eller specialist inom välfärdsteknologi.

Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan utbildning och arbetsliv. I Värmland samarbetar 14 kommuner, Regionen, fackliga organisationer, privata vårdföretag samt utbildningsanordnare på ungdomsgymnasium, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Även Arbetsförmedlingen och Karlstads universitet medverkar.

Syftet med Vård- och omsorgscollege är att bibehålla och utveckla kvaliteten inom utbildning och verksamhet. Vi finns för att möta framtidens Vård och Omsorg!

Certifierade skolor och utbildningar i Värmland

Arvika
Taserudsgymnasiet

Filipstad
Spångbergsgymnasiet

Hagfors
Älvstrandsgymnasiet

Karlstad
Tingvallagymnasiet
Karlstads praktiska gymnasium

Kristinehamn
Presterudsgymnasiet

Säffle
Herrgårdsgymnasiet Torsby
Gymnasieskolan Stjerneskolan

Årjäng
Årjängs gymnasieskola