Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig ett bra jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Vi är en liten skola med ett brett utbud av inriktningar. På skolan har vi bara behörig personal, bra elevhälsovård, rymliga och ändamålsenliga lokaler och inte minst skolmat från Richard Sångkock som slår det mesta. Välkommen till gemenskapen!

VAD DRÖMMER DU OM ATT BLI?
Drömmer du om att kunna jobba med ditt intresse? Eller att få lära dig något helt nytt? Hos oss kan du välja bland flera inriktningar, många utav dem finns bara hos oss. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke, men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. Våra lärare är väldigt bra på att hjälpa dig och finns där om du behöver stöd. Många utav våra elever har ett jobberbjudande redan innan studenten.

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS
LIA, PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du får testa på det du lärt dig hos oss på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss är du lärling från årskurs 2 vilket betyder att minst hälften av undervisningen är förlagd på en arbetsplats. Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden från CSN.

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du behöver inte välja mellan en yrkes­examen och högskolebehörighet. Hos oss kan du få båda, det ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt och du kan även välja kurser som ger dig allmän behörighet till högskola/universitet.

STUDIEBESÖK
Vi tycker det är viktigt att du får en chans att träffa oss och se våra fina lokaler innan du gör ditt val. Därför kan du göra ett studiebesök hos oss där du får bygga på dig lite mer information och ställa frågor. Du kan även komma som elev för en dag. Vi fokuserar såklart på det program du är intresserad av! Besök vår webbplats eller kontakta vår studievägledare för att boka en tid som passar dig.

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik
Ångermanlandsgatan 28M
891 38 ÖRNSKÖLDSVIK

Telefon: 0660-26 57 60

Program

BA - Anläggningsfordon
BA - Husbyggnad
EE - Dator- och kommunikationsteknik
EE
- Elteknik
FT - Lastbil och mobila maskiner
FT - Personbil
HV - Florist
HV - Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
HT - Hotell och turism
NB - Djurvård
NB - Hästhållning
NB - Naturguide
RL - Kök och servering
VF - VVS
IMV – Programinriktat val