Praktiska Gymnasiet Sundsvall

ETT YRKESPROGRAM ÄR ETT BRA FRAMTIDSVAL!

SKOLAN MITT I ARBETSLIVET – PRAKTISKA GYMNASIET, SUNDSVALL!
Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? Hos oss får du en yrkesutbildning men kan även bli högskolebehörig! Vi är en branschrekommenderad skola av BYN (Byggbranschens yrkesnämnd) samt tillhör både VVS-college samt Vård- och omsorgscollege!

Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten efter ditt livs bästa skoltid! Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan. Hos oss har alla möjligheter att lyckas med sin utbildning!

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du behöver inte välja mellan en yrkesexamen och högskolebehörighet. Hos oss får du båda, det ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på högskola eller universitet.

APL – ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE OCH LÄRLING!
På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Hos oss kan du även läsa som lärling - då gör du hälften av din skoltid på en arbetsplats! Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden från CSN. Många av våra elever får anställning redan under gymnasietiden!

GÖR PRAKTIK UTOMLANDS
Som elev hos oss kan du söka utlandspraktik i Italien eller Spanien genom det EU-finansierade projektet ERASMUS+. Praktiken är ca tre veckor och vi samarbetar med företag kopplat till ditt valda yrkesområde.

FRUKOST VARJE DAG DU KOMMER TILL SKOLAN!
Vi tror att en bra start på dagen gör att skoldagen blir ännu bättre, därför serverar vi gratis frukost varje dag i caféet! Vi har fräscha och moderna lokaler och i hjärtat av skolan finns vårt café som drivs av Bageriprogrammet. Caféet är en populär mötesplats för elever och lärare! Bland gröna växter och ljusa upplysta lokaler finns det gott om plats att både umgås, studera och kanske spela en biljard eller pingismatch!

IDROTT OCH HÄLSA
Vi samarbetar med nybyggda sportcenter Baldershallen och där bedriver vi all vår idrotts-undervisning!

ÖPPET HUS OCH ELEV-FÖR-EN-DAG
På våra öppna hus får du träffa elever och lärare samtidigt som du ser dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om programmen samt träffa lärare och elever och känna av stämningen på skolan för att se hur det är att gå här hos oss. Du kan också komma som elev-för-en-dag och testa på det program du funderar på att söka till innan du gör ditt val.

Vill du gå på en skola med engagerade lärare och personal, engagerad elevhälsa och tycker om att lära dig i en trygg och stimulerande miljö? Då är Praktiska Gymnasiet ett alternativ för dig!

Välkommen till gemenskapen!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Sundsvall
Lasarettsvägen 15
856 43 SUNDSVALL

Program

BA - Yrkesinriktning: snickare, målare, mark och anläggning
EE - Yrkesinriktning: Elektriker
FT - Yrkesinriktningar: Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner samt Personbil
IN - Yrkesinriktning: Svetsare
NB - Yrkesinriktningar: Naturguide, Hästskötare trav eller rid
RL - Yrkesinriktning: Bageri och konditori
VF - Yrkesinriktningar: Fastighetstekniker, Kylmontör, Ventilationstekniker, VVS-montör
VO - Yrkesinriktning: Undersköterska
IM – Inriktning: Programinriktat val och Yrkesintroduktion