Praktiska Gymnasiet Sundsvall

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

SKOLAN MITT I ARBETSLIVET
Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? Hos oss får du en yrkesutbildning men kan även bli högskolebehörig!

Hos oss kan du välja bland flera inriktningar! Vi är en branschrekommenderad skola och tillhör både VVS och Vård- och omsorgscollege! Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten efter ditt livs bästa skoltid! Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan. Hos oss har alla möjligheter att lyckas med sin utbildning!

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS - LIA
PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Hos oss kan du även läsa som lärling - då gör du hälften av din skoltid på en arbetsplats! Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden från CSN. Många av våra elever får anställning redan under gymnasietiden! För att läsa som lärling söker du det program du är intresserad av sedan hjälper vi dig till lärlingsplats. Hos oss kan du även göra UTLANDSPRAKTIK i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland!

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du kan ta studenten med både en yrkesexamen och full högskolebehörighet, vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen, vilket gör att du kan börja jobba direkt efter studenten! Men du kan även välja till kurser för att få full högskolebehörighet. Då kan du välja att läsa vidare på högskola eller universitet och samtidigt ha en yrkesexamen!

NYRENOVERADE LOKALER
Vi har fräscha och moderna lokaler och i hjärtat av skolan finns vårt café som drivs av Bageri-programmet. Caféet är en populär mötesplats för elever och lärare! Bland gröna växter och ljusa upplysta lokaler finns det gott om plats att både umgås, studera och kanske spela en pingismatch!

LOKAL IDROTTSUTBILDNING - LIU PADEL
Du kan läsa padelprofil hos oss vilket innebär att du har padel på schemat cirka tre timmar i veckan. Vi varierar både teknisk och taktisk träning med samarbetsövningar och teori Vi samarbetar med närliggande nybyggda Racketsportcenter Baldershallen och har en engagerad, meriterad padelinstruktör för vår Padelprofil! Att träna och tävla i lag skapar goda lagspelare som du har nytta av även i arbetslivet!

Vi på Praktiska bjuder på frukost varje dag och tror att en hälsosam helhet ger de bästa möjligheter att lyckas i skola och arbetsliv. Vill du gå på en skola med engagerade lärare och personal, engagerad elevhälsa och tycker om att lära dig i en trygg och stimulerande miljö? Då är Praktiska Gymnasiet ett alternativ för dig!

Välkommen in i gemenskapen!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Sundsvall
Lasarettvägen 15
856 43 SUNDSVALL

Program

BA - BA, Husbyggnad
BA - BA, Mark och anläggning
BA - BA, Måleri
EE - EE, Elteknik
FT - FT, Karosseri och lackering
FT - FT, Lastbil och mobila maskiner
FT - FT, Personbil
FT - FT, Transport
IN - IN, Svetsteknik
RL - RL, Bageri och konditori
VF - VF, Fastighet
VF - VF, Kyl- och värmepumpsteknik
VF - VF, VVS
VO - VO, Vård och omsorg
IMV – Programinriktat val
IMY– Yrkesintroduktion