Praktiska Gymnasiet Sundsvall

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? i vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan.

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS
LIA, PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig hos oss på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss kan du även läsa som lärling, då gör du istället hälften av din skoltid på en arbetsplats. För att läsa som lärling söker du det program du är intresserad av. Första året är ni på skolan och lär er grunderna, i årskurs 2 har man möjlighet att skrivas över som lärling och gör 50 % APL under år 2 och 3.
Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden från CSN.

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du kan ta studenten med både en yrkesexamen och full högskolebehörighet, vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt. Men du kan även välja till kurser för att få full högskolebehörighet. Då kan du välja att läsa vidare på högskola eller universitet.

NYRENOVERADE LOKALER
Förra året renoverade vi hela skolan. Du välkomnas till fräscha och moderna lokaler. Bland gröna växter och ljusa upplysta lokaler finns det gott om plats att både umgås och studera.

VILL DU HA PADEL PÅ SCHEMAT?
Du kan läsa padelprofil hos oss vilket innebär att du har padel på schemat cirka tre timmar i veckan. Vi varierar både teknisk och taktisk träning med samarbetsövningar och teori. Det finns många fördelar med att läsa extra idrott. Framförallt att man rör på sig! Arbetsgivarna tycker om att se att eleverna rör på sig, det är viktigt för att man ska hålla ett helt arbetsliv. Att träna och tävla i lag skapar goda lagspelare, även det är positivt i arbetslivet. Och för de elever som vill börja tävla är tre timmar extra träning varje vecka väldigt bra.

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Sundsvall
Lasarettvägen 15
856 43 SUNDSVALL

Program

BA - BA, Husbyggnad
BA - BA, Mark och anläggning
BA - BA, Måleri
EE - EE, Elteknik
FT - FT, Karosseri och lackering
FT - FT, Lastbil och mobila maskiner
FT - FT, Personbil
FT - FT, Transport
IN - IN, Svetsteknik
RL - RL, Bageri och konditori
VF - VF, Fastighet
VF - VF, Kyl- och värmepumpsteknik
VF - VF, VVS
VO - VO, Vård och omsorg
IMV – Programinriktat val
IMY– Yrkesintroduktion