Edströmska gymnasiet

ALLTID HÖGSTA KVALITET I SAMARBETE MED NÄRINGSLIV OCH HÖGSKOLA

Hos oss finns ett brett utbud av program och oavsett vad du väljer får du en utbildning av högsta kvalitet. Att du får med dig rätt kunskaper och trivs på gymnasiet är viktigt för oss. Oavsett var du går har vi moderna arbetssätt, specialutformade lokaler och engagerade och behöriga lärare. Här finns också alltid möjlighet att få delta i internationella utbyten av olika slag. Vi tycker det är viktigt att ha ett bra och nära samarbete med näringsliv, högskola, samhälle och föreningar eftersom det i slutändan är bra för dig som elev.

Hos oss får du en riktigt bra utbildning – vilket program du än väljer. Vi har en hög lärartäthet och en mycket hög andel behöriga lärare. För att du ska kunna nå dina mål och få rätt stöd har vi också många duktiga specialpedagoger, studie och yrkesvägledare och en väl utbyggd elevhälsovård.

VÄLJ PROGRAM UR VÄSTERÅS BREDASTE UTBUD!
På våra skolor finns alla nationella gymnasieprogram förutom Naturbruksprogrammet. Det gör att vi kan erbjuda utbildningar som matchar dig och ditt intresse - oavsett om det är språk, dans, idrott, juridik, internationellt perspektiv, stylist, bygg med mera. Dessutom har vi två riksrekryterande utbildningar; Flygteknikprogrammet på Edströmska och en spetsutbildning i Internationellt företagande på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola. Oavsett vilken skola och program du väljer har vi lång erfarenhet av utbildning och mycket goda kontakter med såväl näringsliv, högskola och det omgivande samhället.

HÄR FÅR DINA INTRESSEN PLATS
Vill du kombinera din idrott med utbildning ska du välja Widénska - Mälardalens största idrottsgymnasium. Elitsatsa och få samtidigt en riktigt bra utbildning.
Är du intresserad av musik, dans, sång, media eller teater och vill ägna dig åt dina intressen på skoltid samtidigt som du får högskolebehörighet? Då passar Estetiska programmet dig! Carlforsska erbjuder alla fem inriktningar av programmet.
Vill du bli frisör eller stylist kan du läsa Hantverksprogrammet på Hahrska. Möt kunder i den egen salong. Här får du möjlighet att jobba med så kallad s.m.a.r.t styling, som är ett  stylingkoncept som används av många företag.
På Tranellska finns hotell- och restaurangutbildningar av högsta kvalitet. Här jobbar du skarpt i skolans egen restaurang och ett bageri. De flesta av eleverna har jobb redan på studentdagen. Är du intresserad av språk har vi humanistiskt program på Rudbeckianska – det enda i Västmanland, Södermanland och Örebro län. Vi har också IB-programmet på
Carlforsska där du läser helt på engelska. Ett program för dig som vill ha en internationell karriär eller plugga vidare utomlands. Vill du läsa juridik kan du göra det på Ekonomiprogrammet på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola. Detta är bara att nämna några.

YRKESPROGRAM – ÖPPNAR DÖRRAR FÖR FRAMTIDEN
Väljer du något av våra yrkesprogram så garanterar vi att du får lära dig det senaste inom branschen. Vi har ett nära samarbete med branschen som dessutom är med och påverkar våra utbildningar så att du får rätt kompetens. Alla våra yrkesprogram innehåller en stor del APL – arbetsplatsförlagt lärande. Många elever blir erbjudna jobb redan under sin gymnasietid.
Vill du studera vidare i framtiden är det fullt möjligt. Med rätt val av kurser får du högskolebehörighet på alla våra yrkesprogram.

KVALITET I UTBILDNINGEN
Flera av våra yrkesutbildningar har kvalitetsstämplar från branschen. Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska är en branschrekommenderad byggutbildning. Wijkmanska är en del av Teknikcollege Mälardalen och Eltekniskt gymnasium. Det gör att du får ta del av ett starkt branschsamarbete och många internationella utbyten som ger dig möjlighet att prova dina kunskaper.
Edströmska är en av landets främsta skolor inom fordonsutbildningar och utnämndes i år  Motorbranschcollege. Här bidrar till exempel fordonsbranschen med den senaste tekniken för att du som elev ska få bästa möjliga utbildning.
Carlforsska är en del av Vård- och omsorgscollege, vilket gör att om du läser Vård- och omsorgsprogrammet blir du erbjuden förtur på sommarjobb.

INTERNATIONELLA UTBYTEN OCH SAMARBETEN
Vi vill att du ska utvecklas hos oss, som en del av det erbjuder vi internationella utbyten och samarbeten på alla skolor. Här finns möjlighet att göra praktik utomlands eller vara del av internationella projekt – oavsett vilket program du väljer. Totalt har vi nu samarbete med 19 olika länder.

FRÄSCHA LOKALER I CENTRALA LÄGEN
De flesta av våra skolor ligger centralt i Västerås för att det ska vara enkelt för dig att ta dig till och från skolan. Lokalerna ska också vara bra och anpassade.

EN ROLIG STUDIETID
Vi tycker att du ska kunna få en bra och rolig studietid. Därför satsar alla våra skolor på att skapa aktiviteter och traditioner. Vi hoppas att du ska ha roligt på din väg mot dina drömmars mål!

 

ADRESS 
Edströmska gymnasiet
Eskadergatan 24
725 92 Västerås

Telefon: 021-39 75 00