Ösby Västmanlands Naturbruksgymnasium

Välkommen att möta din framtid hos oss!

Ösby är en skola för dig som är praktiskt lagd. För dig som gillar att ta i, inte är rädd för lite skit under naglarna och som gillar utmaningar. Här varvar vi teori med praktik. Det gör att du får en större förståelse och lär dig ämnena fortare. Dessutom blir utbildningen så mycket roligare.

Din framtid
Ösbys lärare är schyssta och engagerade. Vi vill att du ska lyckas med dina studier. För målet är att du efter dina tre år hos oss ska få ett kul och utmanande jobb som fyller på bankkontot varje månad. Oavsett om du vill bli djurskötare, snickare, skogsmästare, hundförare, hippolog, målare, maskinförare, veterinär eller något helt annat så är valet ditt. Vi lovar att göra det som krävs från vår sida för att du ska nå dina mål om tre år.

Studiemiljö
Ösby Naturbruksgymnasium ligger i lantlig miljö. Skolområdet är stort med stall, ladugårdar, maskinhallar etc. Vi erbjuder även internat om du vill komma hemifrån och njuta av friheten under din tid hos oss.

Högskolespåret
Vill du studera på högskola eller universitet efter gymnasiet men ändå vill läsa ett yrkesprogram, har på Ösby möjlighet att läsa in upp till 9 olika områdesbehörigheter som kan leda till ca 10-20 olika högskoleexamen. Här varvas teori med praktik.

Internat
Om du vill bo på vårt internat var beredd på en sak – du kommer att få en galet rolig tid! Att bo på internat ger minnen för livet och vi kan garantera att du kommer att växa som människa. Även din vardag kommer att bli enklare eftersom du slipper pendla varje dag. Internatet är i dagsläget öppet måndag morgon till fredag eftermiddag och bemannat med personal både dagtid och kvällar/nätter. På elevhemmen finns det alltid någon att prata och plugga med och det skapas en familjekänsla med starka band som många gånger varar livet ut.

Ta med ditt djur
I mån av plats kan du hyra in din häst i skolans stall. Vi har 8 boxar för uthyrning.
Det finns också möjlighet att ha sin hund med på skolan, både för dig som bor på internatet eller pendlar. Även andra smådjur kan du ha på ditt rum, dock ej katt.

ADRESS
Ösby Västmanlands Naturbruksgymnasium
Ösbyvägen 3, 733 91 SALA

Telefon: 0224-74 88 03

Program

Naturbruksprogrammet, NB
Inriktningar: lantbruk, skog och djur (häst och djurvård).

Bygg- och anläggningsprogrammet, BA
Inriktningarna: husbyggnad, anläggning och målare

Tillval: högskolespåret.

Individuella val som jakt och viltvård, idrott, svenska 2 och motorsågskörkortet.

Anpassad gymnasieskola

Yrkesintroduktion