Rudbeckianska gymnasiet

ALLTID HÖGSTA KVALITET I SAMARBETE MED NÄRINGSLIV OCH HÖGSKOLA

Hos oss finns ett brett utbud av program och oavsett vad du väljer får du en utbildning av högsta kvalitet. Att du får med dig rätt kunskaper och trivs på gymnasiet är viktigt för oss. Oavsett var du går har vi moderna arbetssätt, specialutformade lokaler och engagerade och behöriga lärare. Här finns också alltid möjlighet att få delta i internationella utbyten av olika slag.

Hos oss får du en riktigt bra utbildning – vilket program du än väljer. Vi har en hög lärartäthet och en mycket hög andel behöriga lärare. För att du ska kunna nå dina mål och få rätt stöd har vi också många duktiga specialpedagoger, studie- och yrkesvägledare och en väl utbyggd elevhälsovård.

VÄLJ PROGRAM UR VÄSTERÅS BREDASTE UTBUD!
På våra skolor finns alla nationella gymnasieprogram förutom Naturbruksprogrammet. Det gör att vi kan erbjuda utbildningar som matchar dig och ditt intresse - oavsett om det är språk, dans, idrott, juridik, internationellt perspektiv, stylist, bygg med mera. Dessutom har vi två riksrekryterande utbildningar; Flygteknikprogrammet på Edströmska och en spetsutbildning i Internationellt företagande på CEH (Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola) . Oavsett vilken skola och program du väljer har vi lång erfarenhet av utbildning och mycket goda kontakter med såväl näringsliv, högskola och det omgivande samhället.

HÄR FÅR DINA INTRESSEN PLATS
Vill du kombinera din idrott med utbildning ska du välja Widénska. Här kan du elitsatsa och få en bra utbildning. Är du kreativt lagd och vill ägna dig åt dina intressen på skoltid och få högskolebehörighet? Då passar Estetiska programmet dig! Vill du bli frisör eller stylist kan du läsa Hantverksprogrammet på Hahrska. De har en egen salong där du får öva på att ta hand om kunder. Du får också jobba med s.m.a.r.t styling, något som används av många företag.
På Tranellska finns hotell- och restaurangutbildningar av högsta kvalitet. Här jobbar du skarpt i skolans egen restaurang och ett bageri. De flesta av eleverna har jobb redan på studentdagen. Är du intresserad av språk har vi humanistiskt program på Rudbeckianska. Vi har också IB-programmet på Carlforsska där du läser helt på engelska. Ett program för dig som vill ha en internationell karriär eller plugga vidare utomlands. Vill du läsa juridik kan du göra det på Ekonomiprogrammet på CEH (Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola). Och nu har vi bara nämnt några program.

YRKESPROGRAM – ÖPPNAR DÖRRAR FÖR FRAMTIDEN
Väljer du något av våra yrkesprogram så garanterar vi att du får lära dig det senaste inom branschen. Vi har ett nära samarbete med branschen som dessutom är med och påverkar våra utbildningar så att du får rätt kompetens. Alla våra yrkesprogram innehåller en stor del APL – arbetsplatsförlagt lärande. Många elever blir erbjudna jobb redan under sin gymnasietid. Vill du studera vidare i framtiden är det fullt möjligt. Med rätt val av kurser får du högskolebehörighet på alla våra yrkesprogram.

KVALITET I UTBILDNINGEN
Flera av våra yrkesutbildningar har kvalitetsstämplar från branschen. Det gör att du får ta del av ett starkt branschsamarbete. Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska är en branschrekommenderad byggutbildning. Edströmska är en av landets främsta skolor inom fordonsutbildningar och är en del av Motorbranschcollege.
Carlforsska är en del av Vård- och omsorgscollege, vilket gör att om du läser Vård- och omsorgsprogrammet blir du erbjuden förtur på sommarjobb.

INTERNATIONELLA UTBYTEN OCH SAMARBETEN
Det finns möjlighet till internationella utbyten och samarbeten på alla skolor. Till exempel genom att göra sin praktik utomlands eller delta i internationella projekt.

EN ROLIG STUDIETID
Vi tycker att du ska kunna få en bra och rolig studietid. Därför satsar alla våra skolor på att skapa aktiviteter och traditioner. Vi hoppas att du ska ha roligt på din väg mot dina drömmars mål!