Västerås Idrottsgymnasium

Kombinera högskoleförberedande gymnasiestudier med en satsning på idrotten eller träningsformen du brinner för.

– På Västerås idrottsgymnasium hittar du balansen och möjligheten för just detta, säger Oskar Walther, skolans rektor.

Västerås Idrottsgymnasium är en gymnasieskola i ett mindre och mer personligt format, vilket är en av skolans många fördelar.

– Vi har förmågan att göra något av varje enskild elevs drömmar. Hos oss är eleven en individ och inte bara en siffra i mängden. Eleverna blir sedda och får den uppmärksamhet de förtjänar. Vår absolut största styrka ligger i de skräddarsydda lösningarna. Elevperspektivet är jätteviktigt, berättar Oskar.

Gemensamt för skolans elever är deras träningsintresse. Många fokuserar sin träning på innebandy, hästsport och fotboll. Även skolans gym och fitnessgrupp, där det bedrivs en stor variation av olika träningsformer på Friskis & Svettis, är populär.

Skolan kan även erbjuda ett antal andra, mer individuella träningsupplägg inom exempelvis, golf, badminton, tennis med mera. Ambitionsnivån sträcker sig hela vägen från elit till mer fokus på motion, hälsa och friskvård.

Att få träning av högsta kvalitet på skoltid är såklart en stor fördel för våra elever, vi vet att elever presterar bättre i övriga skolämnen tack vare sin fysiska aktivitet.

Eleverna får på skolan en komplett utbildning genom samhällsvetenskapsprogrammet, en mycket bra grund för de som vill studera vidare, men som även öppnar framtida dörrar för de elever som ännu inte riktigt bestämt sig.
All specialidrott bedrivs under ordinarie schematid två förmiddagar i veckan och samordnas av skolans idrottslärare med den idrottsansvarige läraren i spetsen.

Fotbollsträningen, innebandyträningen och gymträningen sker i nära anslutning till skolan på Rocklundaområdet, där de bästa hallarna och arenorna finns. Där träffar de skolans idrottslärare och idrottssamordnare och tränar målinriktat enligt ett personligt utarbetat träningsprogram.

Förutom själva skolverksamheten, där träning och ledarskapsutbildning får stort fokus, hittar skolan även på en rad andra aktiviteter. Exempelvis åker vi på fitnessfestivaler, landskamper, SM-finaler, Sweden horse show, crossfitanläggningar och mycket annat – självklart alltid med en tydlig koppling till träning och idrott.

Välkommen till oss!

ADRESS 

Västerås Idrottsgymnasium
Vasagatan 95
722 23 Västerås

Telefon: 021-18 53 30, 021-18 53 85