Realgymnasiet Borås

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt.
Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man märker det. Därför tar vi det som du tycker är roligt på allvar. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Lär dig för resten av livet
Det viktigaste du lär dig under åren på Realgymnasiet är inte någon matteformel, hur man böjer tyska verb eller hur man tänder en lägereld. Även om det naturligtvis är bra färdigheter. Det viktigaste är att du lär dig att lära. Du lär känna dig själv och hur just du på ett smart sätt kan hantera nya situationer, hämta ny kunskap och använda den. På så sätt lär du dig för framtiden – oavsett om du väljer att börja jobba efter gymnasiet, eller plugga vidare.

ADRESS 

Realgymnasiet Borås
Viskastrandsgatan 3-5
506 30 Borås

Program

Naturbruksprogrammet. Tre olika inriktningar och sammanlagt fem olika programfördjupningar.
• Djurvård – Sällskapsdjur & Djursjukvård
• Djurvård - Djurpark
• Djurvård – Hund
• Hästhållning – Ridning
• Naturturism – Naturturism

Högskolebehörighet inom alla utbildningar. Från hösten 2023 ges Naturvetenskaplig behörighet inom utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård. Detta är valfritt, men möjligheten finns.