Realgymnasiet Trollhättan

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man märker det. Därför tar vi det som du tycker är roligt på allvar. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Högskolebehörighet
Alla elever kan läsa högskolebehörighet inom ordinarie 2 500 poäng. Vill du utöka din behörighet kan du ansöka om  att läsa kurser som ger dig särskild behörighet. På gymnasiet godkänns utökningar av rektor. För att få läsa utökat program krävs att du klarar dina ordinarie kurser inom 2 500 p.

ADRESS 

Realgymnasiet Trollhättan
Lasarettsvägen 9, 461 52 Trollhättan

Telefon: 010-139 87 20

Program

Naturbruksprogrammet med fördjupningar:
- Sällskapsdjur & Djursjukvård
- Hund
- Ridning
- Naturturism