Depåchef – Cramo AB

Jag heter Tilda, är 26 år och har varit Depåchef på Cramo i snart 3 år. I höst har jag jobbat på Cramo i 7 år, jag har varit både servicetekniker och innesäljare innan jag blev depåchef.

Varför valde du det här yrket?
Jag valde mitt yrke på grund av att jag gillar kundkontakt och tycker att byggbranschen är en spännande bransch att jobba i. Man vet aldrig hur en dag ser ut när man kommer till jobbet och det gillar jag.

Vilken utbildning har du?
När jag gick på gymnasiet så gick jag vård och omsorg.

Vilken utbildning krävs för yrket?
Det är inga speciella utbildningar som krävs för mitt yrke, jag har gått ledarskapsutbildning och arbetsmiljö för att mina medarbetare ska få så bra förutsättningar som möjligt.

Fördelar med yrket
Fördelarna med mitt yrke är kundkontakt, att man får vara lösningsorienterad och hjälpa kunderna, man lär sig nya saker varje dag eftersom ingen dag är den andra lik.

Nackdelar med yrket
Jag tycker faktiskt inte det finns några nackdelar med mitt jobb, alla saker har sin charm.

Arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
Jag går igenom fakturor, kollar mail och går igenom kalendern.

Sen är jag nästan alltid behjälplig i verksamheten för både innesäljarna och serviceteknikerna om det inte är så att jag har några andra möten jag ska gå på.

Ingen dag är den andra lik, som depåchef är jag spindeln i nätet – med allt från personalansvar, ser till att maskinuthyrningen rullar på och att kunderna får bästa möjliga service. Så ena dagen kan jag vara innesäljare och svara i telefonen och nästa dag kan jag hjälpa dom på verkstaden att få våra maskiner hela och rena inför nästa uthyrning.

Att driva den här verksamheten utan mina duktiga medarbetare hade såklart inte gått. Vi är ett bra team som stöttar varandra. Jag känner också ett stort stöd från kollegorna runt om i Sverige, de har peppat mig under hela min resa!

I min roll är det även mitt ansvar att se till att arbetsmiljön är god för oss på depån och det sker dagligen.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke
Utvecklingsmöjligheten är god, det finns alltid saker att lära och det finns alltid kurser som kan gå för att utvecklas.

Jag har vuxit så mycket som människa sedan jag fick chansen att bli depåchef. Jag är mer trygg i mig själv och kan ta beslut som jag inte kunde förut. När jag gör anställningsintervjuer berättar jag gärna om min väg till chefspositionen, för att visa att det finns goda möjligheter att växa här på Cramo.

Det var min pappa som introducerade mig för maskinuthyrningsbranschen när jag var 20 år och som jobbade som undersköterska. Han fick mig att våga testa en ny bransch.

Att tänka på med yrket
För ett halvår sedan lyfte jag upp en av mina STI-anställda till en innesäljs-position, och jag har nyligen anställt en kille som precis har tagit studenten. Jag vet att det är svårt att komma in i arbetslivet just nu, men jag är av uppfattningen att alla kan lära sig bara de får chansen och är villiga att försöka.

Och för egen del tar det såklart inte slut här. Jag har många år kvar att jobba och vill fortsätta framåt och uppåt.