Civilekonom – Borås stad

Jag utvecklas. Varje dag.

Mitt jobb skiljer sig nog lite från många andra inom kommunen eftersom jag sitter vid en dator mest hela dagen och jobbar med siffror, inte med människor. Men i en kommunal verksamhet behövs vi alla lika mycket. Inget skulle ju fungera om inte budget, prognoser och uppföljningar fanns. Ekonomin är en stor del av alla aspekter av ens tillvaro. Om inte resurserna finns och pengarna är i ordning – hur skulle det gå då?

Tidigare jobbade jag på Sociala omsorgsförvaltningen som ekonom i ungefär tre år men sökte mig hit till Tekniska för att jag ville utvecklas med nya och mer avancerade arbetsuppgifter. Jag deltar i arbetet med budget, uppföljning, prognos och bokslut. Jag har varit här ungefär ett år, och både jobbet och arbetskamraterna är toppen. De bemöter mig på ett så fint sätt. Vi kan prata om allt, inte bara jobbet, och så har vi roligt ihop. De får mig att skratta varenda dag. Jag jobbar heltid men kan flexa, vilket innebär att jag kan jobba klart när det behövs, gå ifrån om jag har ett viktigt ärende och gå hem tidigare till fredagsmyset om jag jobbar längre andra dagar. Det är bra att den möjligheten finns!

Som person är jag mål- och utvecklingsinriktad. Jag gillar att ta mig an nya arbetsuppgifter och nya system så att jag kan jobba så effektivt som möjligt. Jag gillar också att gå kurser och lära mig mer för att kunna komma med förbättringsåtgärder och effektiviseringar. Antingen föreslår min chef bra utbildningar eller så hittar jag egna jag vill gå.

Jag vill ha trygghet. Därför har jag valt att jobba inom kommunen hellre än i ett privat bolag. Här vet jag att jag kan jobba hela livet och slipper oroa mig för framtiden eller för att företaget ska gå i konkurs. Den känslan mår jag bra av. Den motiverar mig och då presterar jag också bättre. Mitt framtidsmål är att bli ekonomichef. Jag lär mig hela tiden nya saker och vet att utvecklingsmöjligheterna finns här så att jag kan nå mitt mål.