Fastighetscontroller – Kirunabostäder AB

Jag heter Elin och är 24 år. Jag har jobbat som fastighetscontroller sedan juni 2016.

Jag valde mitt yrke på grund av  
Jag har alltid gillat siffror och valet att arbeta i ett mindre fastighetsbolag gjorde jag för få ett brett och varierat arbete.

Jag har följande utbildning  
Civilekonomexamen

Denna utbildning krävs för mitt yrke  
Högskoleutbildning inom ekonomi/redovisning

Detta är fördelarna med mitt yrke 
Det är ett lärorikt yrke med varierande uppgifter. Ingen dag är den andra lik och det dyker upp nya utmaningar hela tiden.

Detta är nackdelarna med mitt yrke  
Jag har inte upplevt några nackdelar med mitt yrke.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag  
Eftersom jag jobbar på ett mindre bolag är arbetsuppgifterna väldigt varierande. Mina uppgifter är att kontrollera ekonomin inom företaget så att företaget kan uppnå sina mål. Jag hjälper mina kollegor i styrningen av företaget. Man kan säga att jag är en intern konsult.

Beroende på tiden på året arbetar jag med bokslut eller budget. Under hela året har jag som uppgift att analysera resultatet i företaget och tillsammans med cheferna vidta åtgärder om så krävs.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är  
Jag vill utvecklas så mycket som möjligt som fastighetscontroller och det närmaste året kommer jag bland annat att gå en trainee utbildning, på sidan av ordinarie arbete, för att fördjupa mina kunskaper inom fastighetsbranschen.

Övrigt intressant att tänka på med mitt yrke är   
Även om jag har ett administrativt yrke har jag mycket kontakt med människor, både genom leverantörer och samarbete med kollegor.