Förvaltare – AB Väsbyhem

Jag heter Daniel och är 33 år och har jobbat som förvaltare i 2 år.

Jag valde mitt yrke på grund av 
Jag fick möjlighet att utvecklas inom bostadsbolaget och tackade ja till utmaningen! Jag valde att söka mig till fastighetsbranschen för att man får träffa så mycket människor, och ta hand om det viktigaste som finns – ett hem!

Jag har följande utbildning
Jag har gymnasialkompetens. Erfarenheten har sedan lärt mig yrket.

Denna utbildning krävs för mitt yrke
Egentligen gymnasiekompetens – högre utbildning är naturligtvis meriterande. Väl inne i fastighetsbranschen så har man möjlighet att utbilda sig till yrket.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Flexibilitet, dynamiken och känslan att påverka!

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Stundvis kan yrket ställa höga krav. Vi har ett stort ansvar som allmännyttigt bostadsbolag.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
Det första jag gör är att få en överblick på dagen som kommer. Jag förbereder mig inför möten med både interna men såväl externa parter.

Sen går jag igenom inkomna ärenden från hyresgäster. Det kan vara allt från frågor till synpunkter.

Under arbetsdagen följer jag upp mitt arbetsteam gällande arbetsorderlistor, och stämmer av så allt flyter på. Vi löser ofta ärenden tillsammans – man blir aldrig fullärd!

Sen kan det ske spontana händelser. En hyresgäst kanske kommer förbi och hälsar på – alltid trevligt att få ansikten på sina hyresgäster! Jag kan även åka ut ibland för att utföra olika slags besiktningar.

Det är en hel del telefon/mailkontakt, men det sker personliga möten såklart!

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är
Det finns alltid specialisttjänster om man är intresserad. Vill man fortsätta som chef så kan man alltid sträva efter att bli förvaltningschef – eller varför inte VD?

Övrigt intressant att tänka på med mitt yrke är
Viktigt att vara lyhörd. Det finns väldigt många perspektiv att ta hänsyn till. Vi möter hyresgäster med olika bakgrunder och uppfattningar varje dag. Förmågan att kommunicera är grundläggande!