HR-generalist

Jag heter Jonas, är 29 år och jobbar som HR-generalist.

Jag valde mitt yrke på grund av
För att det är så brett och att jag får arbeta tillsammans med många människor inom en rad olika områden. Innan jag började studera till personalvetare var jag intresserad av juridik, ekonomi, arbetsmiljö och marknadsföring men kunde inte bestämma mig för vilket jag ville inrikta mig på. Då hittade jag en HR-utbildning på Högskolan Dalarna som innehöll alla dessa områden, och mer, och som passade mig perfekt!

Jag har följande utbildning
Jag har studerat kandidatprogrammet inom personal och arbetsliv på Högskolan Dalarna. Utbildningen är på tre år.

Denna utbildning krävs för mitt yrke
Oftast krävs en kandidatexamen inom personal- och arbetsliv eller motsvarande.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Att jag får vara med och bidra till samhällsnytta och tillsammans med alla kollegor utveckla kommunen framåt. Jag får dessutom arbeta så brett, både operativt och strategiskt, inom en rad olika områden. Jag drivs av förbättring och utveckling och i min roll lär jag mig något nytt och utvecklas konstant.

Detta är nackdelarna med mitt yrke 
Jag tycker inte att det finns några direkta nackdelar med mitt yrke.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
Arbetsuppgifterna varierar väldigt mycket från dag till dag vilket gör att varje dag blir unik. Ena dagen kan det exempelvis vara mer fokus på arbetsrättsliga frågor inom olika områden, andra dagen mer fokus på marknadsföring av arbetsgivarvarumärket eller lönerelaterade frågor. Det växlar dessutom mycket mellan operativa och strategiska frågor.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är
Det finns stora möjligheter att utvecklas, både dagligen i arbetet och genom formella utbildningar. HR är ett brett område där det finns många roller och inriktningar att välja mellan.

Övrigt intressant/att tänka på med mitt yrke är
Att vara nyfiken, lyhörd och öppen för utveckling.