Project Coordinator – AstraZeneca

Jag heter Ida och är 27 år och har jobbat som project coordinator i 4 månader.

Jag valde mitt yrke på grund av 
Jag har arbetat på AstraZeneca i 3,5 år, redan sedan min studietid har jag vetat att jag vill arbeta på en arbetsplats som gör världen till en bättre plats. Därför var det enkelt för mig att börja arbeta på AstraZeneca. Jag fick möjligheten att komma med i ett program som gjort att jag fått möjligheten att arbete på fyra olika avdelningar i Sverige, USA och England.

Jag har därför inte valt ett specifikt yrke utan snarare ett företag som jag kan stå för, dels vår produkt (mediciner) och vår kultur.

Jag har följande utbildning 
Civilingenjör i Bioteknik från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

Denna utbildning krävs för mitt yrke 
Jag kan inte säga en eller flera specifika utbildningar. Man måste ha en förståelse för läkemedelsproduktion, inklusive alla krav det innebär, detta kan man dock lära sig från erfarenhet. Erfarenhet av att leda projekt och koordinera olika projekt samtidigt är också en fördel, detta kan man t.ex. lärt sig via utbildning, erfarenhet från olika yrken eller engagemang under studietiden. Kunna strukturera något som är komplext, men samtidigt förstå helheten, detta är något jag lärde mig under min civilingenjörsutbildning. Dock tror jag det är något man kan lära sig i andra utbildningar också.

Detta är fördelarna med mitt yrke 
Får vara en del av ledningsgruppen och kunna påverka. Se helheten och kunna anpassa leveranser efter vad som behövs inom min avdelning men också vad som behövs utanför min avdelning.

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Ibland kan det kännas som att förändringar tar lång tid och får ett motstånd, då gäller det att ha tålamod och argument varför denna ändringar behövs.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag 
Jag sitter i möten, det är i möten jag får saker och ting gjort. Detta kanske låter konstigt, men det är så det är, man kan se det som våra grupparbeten.

Jag projektleder olika projekt, dels inom min avdelning men också utanför min avdelning.

Jag bryter ner AstraZenecas strategi till vår avdelnings dagliga arbete.

Jag svarar på email, skriver email och skickar inbjudningar till olika möten.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är  
Jag ser inget slut på min utveckling inom AstraZeneca, ju mer jag lär mig desto mer förstår jag att jag inte kan än.

Inom AstraZeneca så utvecklar vi mediciner, producerar och ser till att de kommer till våra patienter, och jag tror aldrig jag kommer kunna sluta lära mig nya saker på AstraZeneca.

Övrigt intressant att tänka på med mitt yrke är  
Vi levererar livsavgörande mediciner till mammor, pappor och syskon över hela världen. Det viktigaste av allt är att dessa mediciner är säkra och att våra patienter kan lita på medicinerna det får är säkra och effektiva.  Detta ställer så klart krav på oss, men det är också det som gör mitt yrke väldigt spännande.