Skadeinspektör

Skadeinspektör - Ulrica

Jag är 42 år och har arbetat som skadeinspektör i 18 år och på Länsförsäkringar i 25 år.

Jag valde mitt yrke på grund av…
Min mammas väninna jobbade på Länsförsäkringar så jag sökte sommarjobb här. Jag började arbeta på skadeavdelningens posthantering.

Jag har följande utbildning
Distribution och kontor, en linje på gymnasiet.

Denna utbildning krävs för mitt yrke 
Skadereglerarutbildning som man får via företaget.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Att jag får hjälpa människor! Det är kul att träffa så många olika slags människor och känna att man kan göra något bra för dem. Dessutom är arbetet fritt och jag kan själv styra rätt mycket över min arbetstid.

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Ibland är det frustrerande när jag inte kan hjälpa människor så mycket som jag vill då försäkringsvillkoren sätter gränser.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
Jag hjälper kunder att få ersättning för sina skadade saker exempelvis när det har brunnit. Samma dag som vi får in en anmälan om att det har brunnit hos vår kund åker jag ut till dem. Tillsammans går vi igenom vad som har hänt och vad de behöver hjälp med. Kanske måste de hitta någonstans att bo och få pengar till att köpa det mest nödvändiga.

Sedan åker jag tillbaka till kontoret och dokumenterar allt som gjorts och alla överenskommelser.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är
Antingen kan du specialisera dig på andra skadeområden, t ex motorfordon eller företag, eller så kan du söka andra yrken inom försäkringsbolaget.

Övrigt intressant/att tänka på med mitt yrke är 
En del tror kanske att man bara jobbar med papper på försäkringsbolag men tvärt om, man träffar väldigt mycket människor både i telefon och vid besök.