Utbildningssekreterare och processutvecklare – Helsingborgs stad

Jag heter Pernilla är 40 år och jobbar som Utbildningssekreterare och processutvecklare i Helsingborgs stad i 8 månader.

Jag valde mitt yrke på grund av 
Jag tycker om att utveckla arbetssätt, att hjälpa människor att göra det bästa och strukturera upp hur de kan de öka sin effektivitet.

Jag har följande utbildning 
Jag är utbildad undersköterska på gymnasienivå. Men eftersom jag har jobbat i Helsingborgs stad i 15 år och sökt mig vidare inom staden ungefär var tredje år så har jag blivit internutbildad och fått meriter genom det. Jag har tagit med mig erfarenheter från alla verksamheter och byggt upp mina kunskaper.

Denna utbildning krävs för mitt yrke 
Eftersom jag själv inte kommer från en specifik utbildningsbakgrund så finns det inte krav på en viss utbildning. Däremot tror jag att man alltid gynnas av att utbilda sig, till exempel hade kunskaper inom statsvetenskap och projektledning varit fördelaktiga. Jag har ju blivit utbildad och fått mina meriter från mina yrken på Helsingborgs stad och har då bland annat utbildats inom projektledning.

Detta är fördelarna med mitt yrke 
Fördelarna är att jag får träffa mycket människor och märka hur processerna har förbättrats.

Detta är nackdelarna med mitt yrke 
Offentliga verksamheter kan ju vara lite långsamma ibland och det går inte alltid så snabbt att fatta beslut som verkar lite läskiga. På så sätt går man inte framåt lika fort som man hade kunnat önska.

En typisk arbetsdag för mig 
Just nu jobbar jag mycket med att bygga och upprätthålla relationer. Jag projektleder en renovering av ett hus där de ska flytta ihop olika verksamheter. Då handlar mina arbetsuppgifter om att ha kontakt med enhetschefer, verksamhetschefer, projektleda bygget och ha kontakt med underleverantörerna.

Och att strukturera upp excel-listor! Det är dokumentation som är till för att vi ska kunna följa upp och utvärdera i framtiden.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är 
Jag har ju jobbat i staden i 15 år och utvecklats hela tiden. Det finns nog inga egentliga begränsningar för mitt yrkesområde att ständigt utvecklas. Men för att kunna göra det får man också jobba hårt och våga satsa

Övrigt intressant/att tänka på med mitt yrke är 
För att trivas med mitt jobb behöver man vara väldigt nyfiken på människor, lösningsorienterad och modig.

Jag rekommenderar Helsingborgs stad för att vi försöker att tänka nytt och att vi vill något.  Sedan är det vi som medarbetare att se till att vi gör det också. Men det finns en känsla av att vi har möjligheterna till det.