Bildelscoach, Bilbolaget Gävle

Jag heter David och är 30 år och har jobbat som bildelscoach i ca 4 år.

Jag valde mitt yrke på grund av
Det är ett spännande yrke där saker och ting förändras fort och det finns gott om utvecklingsmöjligheter. Det är även superroligt att arbeta med världens bästa bilmärken, Volvo och Renault.

Jag har följande utbildning
Ekonomisk gymnasieutbildning med inriktning sport, i mitt fall hockey. Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring.

Denna utbildning krävs för mitt yrke:
En fordonsteknisk utbildning underlättar. Men även tekniska och ekonomiska utbildningar är en merit.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Att träffa människor i många olika situationer och att alla är olika. Vissa har jätteproblem om en lampa är sönder och vissa bryr sig inte. Alla är olika och det är väldigt kul tycker jag. Man lär sig att ta människor på olika sätt, för vissa betyder bilen väldigt mycket och livet går under om bilen står verkstad. Det gäller att vara lite av en social kameleont, att man kan prata med alla. Det är väldigt viktigt att kunden blir nöjd, helst överträffad.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag 
Jag leder en grupp människor som arbetar i marknadsplatsen/butiken och på grossistförsäljningen. Mina dagliga uppgifter är att se till att arbetet flyter på, att de dagliga arbetsuppgifterna görs och att stötta våra avdelningar. Att stötta avdelningarna kan betyda att jag står ute i butiken och tar emot kunder, gör beställningar till företagskunder och hjälper till att plocka upp och leverera in bildelar som kommer till godsmottagningen. Mitt jobb är ganska varierande, så ingen dag är den andra lik.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är
Mycket beror på hur intresserad man är av bilar, människor och teknik. Jag själv började jobba hos en konkurrent på rekondavdelningen och har arbetat mig upp steg för steg. Jag tror att det ger många fördelar, då man vet hur de olika avdelningarna är uppbyggda och har förståelse för hur processer fungerar.

Övrigt intressant att tänka på med mitt yrke är
Man har goda utvecklingsmöjligheter och Volvo har väldigt bra utbildningar. Har man ett stort intresse för människor och bilar så kommer man att trivas väldigt bra hos oss!