Marknadskommunikationschef

Elisabet visste vad hon ville jobba med redan på gymnasiet och valde därför att börja läsa vidare direkt!

Vad gick du för program i gymnasiet och varför?
Jag gick på samhällsvetenskaplig linje med ekonomisk inriktning. Det var den utbildning jag kände skulle ge mig bäst bas för min framtid.

Började du plugga direkt efter gymnasiet?
Jag valde att fortsätta min utbildning direkt efter gymnasiet. Det finns såväl för- och nackdelar med det. Fördelarna var att man direkt kommer in i studierna och på så vis också får sin utbildning tidigt och kan börja arbeta med det man brinner för. Nackdelen är att det hade varit skönt att ha ett år att göra något annat, som att t ex resa eller jobba (med risk för att det tar lång tid innan man börjar plugga igen). 
Jag fortsatte på mitt ekonomispår och började läsa till civilekonom med inriktning på marknadsföring. Jag bestämde mig under gymnasiet att det var marknadsföring jag ville arbeta med.

Var det svårt att få jobb efteråt?
Nej, jag hade verkligen flyt. Jag började som praktikant (3 månader utan lön) på en marknadsavdelning och det ledde till mitt första arbete som marknadsassistent.

Vad gör du i ditt arbete mer konkret? Fördelar/nackdelar?
Efter ett par år som marknadsassistent och marknadskoordinator har jag nu avancerat till marknadskommunikationschef - det innebär att jag planerar, genomför och följer upp olika marknadsföringsaktiviteter som annonseringar, PR, mässor, kataloger och broschyrer etc. Fördelarna med mitt jobb är att det är otroligt varierande, en dag ser aldrig ut som en annan. Nackdel med jobbet är att det är abstrakt och att andra som inte arbetar med marknadsföring har svårt att förstå vad det innebär.

Vad är viktigt för att trivas/passa med jobb inom marknadsföring?
Det absolut viktigaste i ett jobb som marknadsassistent är att kunna arbeta med flera olika projekt på samma gång. För att vara en bra marknadsassistent måste man också brinna för det man arbetar med. Att marknadsföra något man inte gillar eller inte förstår är jättesvårt och resultatet blir aldrig bra. Att arbeta som marknadsassistent är ett otroligt kul och utvecklande arbete.

Vad har du för tankar om framtiden vad gäller jobb?
Eftersom det alltid kommer finnas produkter och tjänster kommer det alltid behövas marknadsförare. För min egen del känner jag att jag har hittat rätt jobb och jag tror att jag i framtiden kommer fortsätta arbeta som marknadschef - det kommer bara vara arbetsplatsen som kommer att variera.