Realgymnasiet i Borlänge

Plugga naturbruk
Realgymnasiet i Borlänge ligger i nya moderna lokaler mitt i Borlänge centrum. Här kan eleverna läsa naturbruksprogrammet och välja att fördjupa sig mot antingen naturturism, ridning, trav, hund eller sällskapsdjur & djursjukvård.

Plugga ditt intresse
På Realgymnasiet får eleverna studera det de är intresserade av. På profildagarna kombineras teori och praktik för att eleverna ska få lära sig all den kunskap och träna på de färdigheter som behövs för ett framtida yrkesliv. Tack vare ett nära samarbete med näringslivet får våra elever en stor insyn i arbetslivet och deras framtid efter studenten. Våra elever har regelbunden APL (arbetsplatsförlagt lärande) och får under sina tre år en nära koppling till yrkeslivet, och det märks! En stor andel av eleverna har jobb eller pluggar vidare på högskola eller universitet inom ett halvår efter studenten. Våra elever har även möjlighet att åka på internationell APL och tillbringa delar av sin studietid utomlands.

Jobba direkt eller studera vidare
Vi vill att våra elever ska ha valmöjligheten att välja om de vill studera vidare efter gymnasiet eller om de vill börja arbeta direkt efter studenten. Eleverna väljer själva om de vill fördjupa sina kunskaper inom deras intresse eller om de vill läsa högskole- förberedande kurser. Vi erbjuder även möjligheten att lägga till kurser inom bland annat matematik, samhällsvetenskap och naturvetenskap för en bredare högskolebehörighet. Bra va!

ADRESS

Realgymnasiet i Borlänge
Sveagatan 15
784 33 Borlänge

Telefon: 073-0945776

Program

Naturbruksprogrammet

INRIKTNINGAR & PROGRAMFÖRDJUPNINGAR

Sällskapsdjur & djursjukvård
Hund
Ridning
Trav
Naturturism