Gotland Grönt Centrum

DJURVÅRD • HUND • HÄST • LANTBRUK • LANTBRUKSDJUR

Läs NATURBRUKSPROGRAMMET på magiska Gotland

Vi ger dig tre år av nya kunskaper, gemenskap, trygghet och en rolig skolgång som ger dig en yrkesexamen och goda framtidsutsikter för jobb! Hos oss står du som elev i centrum. Vår utbildning drivs av engagerade lärare, elevdemokrati, stöd av branschen, moderna metoder med fokus på en hållbar framtid. Vi tror att en god hälsa skapar en god studietid.

Naturbruksprogrammet på Wisbygymnasiet drivs i samverkan med Gotland Grönt Centrum. Du läser kärnämnena i Wisby och karaktärsämnen på Gotland Grönt Centrum i Roma. Det bästa av två världar. Du möts av en vacker och stimulerande studiemiljö med närhet mellan klassrum och den praktiska verkligheten. Vi har eget skoljordbruk som drivs både i KRAV och konventionellt, växtodling, högt prisade djurbesättningar med mjölkkor samt fårbesättning.

Vi har egen avdelning för sällskapsdjur, veterinärmottagning, hundstall, hund-simbassäng, rehab center och friskvårdsavdelning för hund. Som elev är din hund välkommen och vi tränar praktiskt varje vecka. Läser du häst kan du välja mellan ridning eller körning.

Vi samarbetar med Suderbys Gård och ridskola med ett 50-tal hästar, stall, utomhusridbana och ridhus.

APL & Entreprenörskap
Utbildningen omfattar minst 16 veckors praktik inom vald yrkesutgång. Som elev har du möjlighet att starta och driva UF företag. Värdefulla framtida kunskaper inför kommande arbetsliv. Beroende på inriktning erbjuds du yrkesbevis som D9, traktorkörkort, motor – och röjmotorsågskort, hästskötarexamen. Alla elever på naturbruksprogrammet ges möjligheten till bidrag för B-körkort. Som elev kan du efter avslutade studier arbeta eller läsa vidare till bland annat lantmästare, djurvårdare, hundföretagare, hippolog, agronom eller veterinär. Välkommen att besöka oss eller kontakta oss för mer info. www.naturbruksgymnasiumgotland.se

ADRESS  
Gotland Grönt Centrum
Roma Lövsta 10
622 54 ROMAKLOSTER

Telefon: 0498-69 10 50

Program

Skolans profiler
Lantbruk, Lantbruksdjur, Djursjukvård, Hundsport & Häst.
ÖVRIGT Ekologiskt och konventionellt skoljordbruk innefattande odling, mjölk- och lammproduktion. Elevboende i mysig miljö.

Yrkesutgångar
Djurvårdare, Hästskötare, Djurskötare lantbruksdjur, Växtodling och maskiner, Arbete med hund, hundsiminstruktör.