Grans Naturbruksgymnasium

DEN GRÖNA VÄGEN TILL FRAMTIDEN

Som naturbrukselev på Grans har du nära till djur, natur och vänner. Vår kunniga och engagerade personal ger dig inspiration och förutsättningar att lyckas. Vi hjälper dig att upptäcka dina talanger och förverkliga dina drömmar!

På Grans möts omkring 150 naturbruksintresserade elever. Vi är en familjär skola där teori blandas med praktik i skolans lantbruk och djurstallar. Oavsett vilken inriktning du väljer så har du tre spännande år framför dig.

Vi har många djurslag, moderna maskiner och en inspirerande utemiljö som vi är stolta över, men viktigast för oss är eleven - det är du som står i centrum.

FRAMTIDEN
Efter utbildningen har du många möjligheter i en framtidsbransch som behöver dig. Du kan börja jobba direkt, starta eget eller plugga vidare. Utbildningen ger dig grundläggande högskolebehörighet och möjlighet att läsa kurser som ger särskild behörighet till många olika universitetsutbildningar.

INTERNATIONELLT SAMARBETE
Skolan har, via Erasmusprojekt, ett stort nätverk av samarbetsskolor runt om i Europa vilket möjliggör internationella utbyten som studieresor, APL och kursutbyten utomlands.

GOA GRAN
Här äter vi god mat som lagas från grunden i vårt skolkök med omtanke om djur och miljö. Vi arbetar bl a aktivt med klimatsmarta råvaror och minskat matsvinn.

INTERNAT OCH FRITID
Som elev på skolan kan du bo på skolans internat under skolveckorna med hel- eller halvpension. Vi tycker att det är viktigt med en meningsfull fritid där balans mellan avkoppling och aktivitet är fokus. På fritiden kan du umgås i fritidsvillan, träna på vissa reserverade tider i sporthallen och i skolans gym. Har du hund med dig kan du vara i hundstallet och träna eller sköta om din hund. I skolans stall finns möjlighet att hyra stallplats antingen i box eller lösdriftsplatser.

ADRESS
Grans naturbruksgymnasium
Grans 16, 943 28 ÖJEBYN

Telefon: 0911-69 60 00

Program

Naturbruksprogrammet

Inriktning Djurvård

  • Sällskapsdjur/zoohandel
  • Djursjukvård
  • Arbete med hund

Inriktning Lantbruk

  • Lantbruksproduktion och teknik

Inriktning Hästhållning

  • Hästskötare

Inriktning Naturturism

  • Naturguide - äventyr och upplevelser

Introduktionsprogrammet

  • Programinriktat val NB