LBS Kreativa Gymnasiet Växjö

LBS Kreativa Gymnasiet är skolan för dig som söker en högskoleförberedande utbildning samtidigt som du vill följa ditt intresse, utmana dig själv, vara kreativ.

Våra utbildningar
Vi erbjuder Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Båda programmen ger dig högskolebehörighet. Inom programmen har vi profilerna spelgrafik, grafisk design, spelutveckling och app- och webbutveckling med e-sport som tillval. Hos oss får du utbildning inom just de områden som intresserar dig. Du får jobba med dem både praktiskt och kreativt, individuellt och i projekt.

Vår skola
LBS Växjö finns i kreativa lokaler på Regementsgatan 9 i Växjö, ett stenkast från järnvägsstationen. Vi är en liten skola med mycket hög trivsel och vi använder oss av den senaste tekniken och programvaran. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, webb- och spelbranschen.

Behovet är stort
Företag i Sverige och världen efterfrågar i hög grad kompetens från utbildningar som inriktar sig på skapande bildkonst, film, musik eller andra former av mediaproduktioner inte minst i kombination med de kompetensbehov som finns inom teknikbranschen. Behoven är oerhört stora inom datakunskap, artificiell intelligens och spelutveckling, men även inom programmering, användbarhet/design, it-säkerhet. Efter din gymnasieutbildning hos oss har du tillägnat dig en gedigen grund för att bygga vidare på din kunskap för att professionellt kunna möta morgondagens allt större krav på medarbetares kompetens.

ADRESS
LBS Kreativa Gymnasiet Växjö
Regementsgatan 10, 352 36 VÄXJÖ

Program

Estetiska programmet
Bild och formgivning - Grafisk design

Estetiska programmet
Bild och formgivning, Spelgrafik

Teknikprogrammet
Design och produktutveckling - Spelutveckling

Teknikprogrammet
Informations- och medieteknik - App- och webbutveckling