Folktandvården Östergötland

Vet du hur tandvärk känns?
För hundra år sedan var tandvärk en del av vardagen. Det var skolan som först uppmärksammade vilket stort problem det var – för barnen var ofta hemma på grund av svår tandvärk, och fick inte den utbildning de behövde. Lösningen blev Folktandvården, som startades 1938 för att få ordning på barnens tänder.

På 1960-talet började man få koll på hur socker påverkade tänderna. Folktandvården myntade begreppet ”lördagsgodis”, eftersom det är bättre att äta mycket socker på en gång än lite hela tiden. Skolorna fick besök av fluortanten och så småningom började barnen få bättre tänder.

Vi i Folktandvården arbetar fortfarande för att förebygga dåliga tänder, och det märks. I dag har så många som 70 procent av svenska ungdomar helt friska tänder. Och bättre ska det bli!

Vill du också vara med och förbättra världen?
Då ska du arbeta med oss i Folktandvården! Vi hjälper dem som behöver oss mest, och vi ser vilken skillnad det gör med en friskare mun. Vi träffar dagligen patienter som är glada och tacksamma för den hjälp de får och det gör vårt arbete till det roligaste som finns.

ADRESS
Folktandvården i Östergötland
Folktandvårdens stab
581 85 LINKÖPING

Telefon: 010-103 72 51

Yrken

Program

Utbildningsvägar

• 2-årig YH-utbildning till tandsköterska
• 3-årig högskoleutbildning till tandhygienist
• 5-årig högskoleutbildning till tandläkare