Folktandvården i Västra Götaland

Hjälp människor att vara friska i munnen hela livet.

Vad vill du jobba med egentligen?

Vill du syssla med något som är viktigt?

Göra något som andra bryr sig om?

Vill du hjälpa människor att må bättre?

Vill du ha ett jobb där just du, med din kunskap, erfarenhet och personliga egenskaper spelar en viktig roll?

Vill du ha möjlighet att utvecklas och kunna få nya utmaningar?

Då är du är inte ensam. På Folktandvården Västra Götaland är vi 3 300 personer som tycker likadant.

Vi arbetar för att alla i Västra Götaland ska vara friska i munnen hela livet. Som tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska hos oss blir du en nyckelperson i det arbetet.

Tandläkare
En tandläkare utreder, behandlar och förebygger sjukdomar och skador på tänderna och i munnen. Tandläkaryrket kräver både gedigen teoretisk kunskap och ett praktiskt handlag i arbetet med patienternas tänder.

Utbildning till tandläkare finns bland annat på Göteborgs universitet. Normal studietid är 5 år. Som färdig tandläkare har du sedan möjligheter att vidareutbilda dig till specialist.

Tandhygienist
Arbetet som tandhygienist är i första hand förebyggande. Du hjälper och coachar människor till en frisk och ren mun utifrån deras olika förutsättningar. Lite som en personlig tränare för munnen.

Utbildning till tandhygienist finns bland annat på Göteborgs universitet, men även i Jönköping, Kristianstad och Malmö. Normal studietid är 3 år.

Tandsköterska
Du som väljer att bli tandsköterska arbetar nära både tandläkare och patient med behandling och förebyggande tandvård. Du följer patienten hela vägen, från att kalla till besök till dess att behandlingen är slutförd. Som tandsköterska kan du även arbeta med olika särskilda uppdrag, som exempelvis förebyggande tandvård i skolor.

Folktandvården har utbildning med start höstterminen 2020 och vårterminen 2021 i Göteborg. Utbildningen är på 3 terminer. Tandsköterskeutbildning bedrivs även i Kungsbacka och Mariestad.

Arbete med människor
Oavsett vilket yrke du väljer kommer du att arbeta med människor. Du kommer att representera både din klinik och hela Folktandvården gentemot dina patienter. Det är viktigt att du trivs i kontakten med olika människor och förstår vikten av ge alla patienter god service och ett bra bemötande.

Vill du veta mer, kan du läsa om oss på vgregion.se/folktandvarden. Eller varför inte fråga de som jobbar på din Folktandvårdsklinik nästa gång du är där?

Välkommen till Folktandvården Västra Götaland!

ADRESS
Folktandvården Västra Götaland
Administration
405 44 GÖTEBORG

Besök: Kämpegatan 3

Telefon: 010-4417000