Slottegymnasiet

Slottegymnasiet - skolan med de stora möjligheterna!

Slottegymnasiet ligger i Ljusdal - hjärtat av Hälsingland. Hos oss finns möjligheterna för dig som vill studera vidare, för dig som vill ta dig ut i världen eller för dig som vill få möjlighet till jobb direkt efter studenten.

Tycker du att det är svårt att veta vilket program som passar just dig och det du är intresserad av?
På Slottegymnasiet har du möjlighet att skräddarsy din utbildning för att den ska passa just dig.
Vi ger dig några exempel: Hos oss kan du kombinera en idrottskarriär inom bandy eller fotboll, genom nationell idrottsutbildning - samtidigt som du pluggar på något av våra gymnasieprogram.
Vill du testa din företagsidé och utveckla dig som entreprenör kan du göra det genom ungföretagsamhet (UF).
Funderar du i stället på att ge dig ut i världen? På Slottegymnasiet kan du som elev få möjlighet genom EU-projektet Erasmus+, att genomföra praktik utomlands.
Sedan flera år tillbaka har vi ett nära samarbete med näringslivet. Slottegymnasiet är både certifierat Teknik-, Vård- och Omsorgscollege vilket innebär att våra elever får en utbildning som är anpassad och uppdaterad, efter vad arbetsgivare efterfrågar. Något som har gjort att elever fått jobb innan de ens tagit studenten.
För oss är det viktigt att du som elev får alla möjligheter att utvecklas under din tid här på Slottegymnasiet.
Våra lärare är välutbildade och andelen legitimerade lärare är nästan hundraprocentig. I dag går det cirka 425 elever hos oss, och varje elev är viktig!
Tillsammans med våra lärare jobbar en stabil elevhälsa; kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagog samt vår studie- och yrkesvägledare för att ge den trygghet som behövs för att du som elev ska tillgodogöra dig undervisningen på bästa sätt. I vårt stora bibliotek finns vår bibliotekarie som hjälper till med att hitta i kataloger och mediebankerna vi har.
Våra lokaler är trivsamma och ändamålsenliga, och maten i vår matsal är närproducerad i stor utsträckning.
I vår cafeteria hittar du allt från snacks till ett stort utbud av hembakat bröd och mellanmål som passar alla, och kaffet är alltid gott och nybryggt!

Välkommen till Slottegymnasiet!