Slottegymnasiet

Slottegymnasiet - skolan med de stora möjligheterna!

Slottegymnasiet ligger i Ljusdal - hjärtat av Hälsingland. Hos oss finns möjligheterna för dig som vill studera vidare, för dig som vill ta dig ut i världen eller för dig som vill få möjlighet till jobb
direkt efter studenten.

Tycker du att det är svårt att välja ett program som ska passa just dig och det du är intresserad av? På Slottegymnasiet finns möjligheten till att skräddarsy din utbildning för att den ska passa just dig. Du kanske gör en elitsatsning inom fotboll eller bandy? På Slottegymnasiet kan du kombinera en idrottskarriär inom bandy eller fotboll, genom nationell idrotts-utbildning - samtidigt som du pluggar på något av våra gymnasieprogram. Vill testa din företagsidé och utveckla dig som entreprenör kan du göra det genom ung företagsamhet (UF). Funderar du i stället på att ge dig ut i världen? På Slottegymnasiet kan du som elev få möjlighet, genom EU-projektet Erasmus+, att genomföra praktik utomlands.

Sedan flera år tillbaka har vi ett nära samarbete med näringslivet. Slottegymnasiet är både certifierat Teknik- och Vård- och omsorgscollege vilket innebär att våra elever får en utbildning som är anpassad, och uppdaterad, efter hur det ser ut på företagen i dag. Något som har gjort att elever fått jobb innan de ens tagit
studenten.

Slottegymnasiet arbetar för att ha ett uppdaterat utbud för dig som elev och genom Teknikprogrammet kan du lära dig mer om artificiell intelligens (AI). Förutom det erbjuder vi numera även inriktningen naturturism via vårt naturbruksprogram som ger dig möjligheten till att bland annat utbilda dig till guide.

För oss är det viktigt att du som elev får nå så långt som möjligt under din tid här på Slottegymnasiet. Våra lärare är välutbildade och andelen legitimerade lärare är nästintill hundraprocentig. I dag går det cirka 450 elever hos oss, och varje elev är viktig.
Tillsammans med lärarna jobbar en stabil elevhälsa: Kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagog samt vår studie- och yrkesvägledare för att din gymnasietid hos oss ska bli så som du önskar.

Våra lokaler är trivsamma och ändamålsenliga och maten i vår matsal är närproducerad i stor utsträckning. Här serveras varje dag ett stort salladsbord till dagens lunch. I vår cafeteria hittar du ett stort utbud av hembakat bröd och mellanmål som passar alla, och kaffet är gott och nybryggt!

Välkommen till Slottegymnasiet - skolan med de stora möjligheterna!