Slottegymnasiet

Slottegymnasiet - skolan med de stora möjligheterna!

Slottegymnasiet ligger i Ljusdal - hjärtat av Hälsingland. Hos oss finns möjligheterna för dig som vill studera vidare, för dig som vill ta dig ut i världen eller för dig som vill få möjlighet till jobb direkt efter studenten.

Tycker du att det är svårt att välja ett program som ska passa just dig och det du är intresserad av? På Slottegymnasiet har du möjlighet att skräddarsy din utbildning för att den ska passa just dig. Vi ger dig några exempel:

Hos oss kan du kombinera en idrottskarriär inom bandy eller fotboll, genom nationell idrottsutbildning - samtidigt som du pluggar på något av våra gymnasie-program. Vill du testa din företagsidé och utveckla dig som entreprenör kan du göra det genom ung företagsamhet (UF).

Funderar du i stället på att ge dig ut i världen? På Slottegymnasiet kan du som elev få möjlighet, genom EU-projektet Erasmus+, att genomföra praktik utomlands.

Sedan flera år tillbaka har vi ett nära samarbete med näringslivet. Slottegymnasiet är både certifierat Teknik- och Vård- och omsorgscollege vilket innebär att våra elever får en utbildning som är anpassad, och uppdaterad, efter hur det ser ut på företagen i dag. Något som har gjort att elever fått jobb innan de ens tagit studenten.

För oss är det viktigt att du som elev får stora möjligheter under din tid här på Slottegymnasiet. Våra lärare är välutbildade och andelen legitimerade lärare är nästan hundraprocentig. I dag går det cirka 450 elever hos oss, och varje elev är viktig!

Tillsammans med våra lärare jobbar en stabil elevhälsa: Kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagog samt vår studie- och yrkesvägledare för att din gymnasietid hos oss ska bli trygg och så som du önskar.

Våra lokaler är trivsamma och ändamålsenliga och maten i vår matsal är närproducerad i stor utsträckning. I vår cafeteria hittar du ett stort utbud av hembakat bröd och mellanmål som passar alla, och kaffet är gott och nybryggt!

Välkommen till Slottegymnasiet - skolan med de stora möjligheterna!