Sandbackaskolan

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland, cirka 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Arvidsjaur erbjuder växlande årstider, en vacker natur och ett rikt frilufts- och föreningsliv. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Vi har bra kommunikationer och från vår flygplats går det dagliga turer till Stockholm, vintertid även ut i Europa. På samhället finns det en centralt belägen slalombacke och är du intresserad av andra former av snöaktiviteter kommer du inte bli besviken. Samhället har även en aktiv kulturskola som erbjuder allehanda aktiviteter.

Utbilda dig till flygtekniker!
Som den enda gymnasieskolan norr om Uppsala erbjuder Sandbackaskolan från och med hösten 2021 en flygteknikutbildning. Utbildningen har riksintag, vilket innebär att du blir med automatik förstahandsmottagen vid behörig ansökan. Slutförd utbildning ger dig möjlighet att söka arbete inom hela EU. Utbildningen bedrivs delvis på Arvidsjaurs flygplats och delvis på Sandbackaskolan.

Utbildning för vidarestudier eller arbete
Förutom flygteknikprogrammet så erbjuder Sandbackaskolan fem av de nationella programmen: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet samt Fordons- och transportprogrammet. Sandbackaskolan erbjuder även ett introduktionsprogram för de elever som saknar gymnasiebehörighet.

Alpint skidgymnasium
På Sandbackaskolan finns det möjlighet att kombinera ett alpint NIU tillsammans med något av de teoretiska program som skolan har att erbjuda.

Personligt och professionellt
Vi erbjuder små läsgrupper och en professionell och legitimerad personal som är fördelad på skolans cirka 300 elever. Entreprenörskap i form av UF är skolans honnörsord. Sandbackaskolan kan även utfärda diplom för diplomerad gymnasieekonom för de elever som går ekonomiprogrammet.

ADRESS

Sandbackaskolan
Fiskarvägen 4
933 33 Arvidsjaur

Program

NA – Natur
EK – Ekonomi
SA – Samhäll
FT – Fordon och transport
BF – Barn och fritid
FX – Flygteknik

IDROTTSUTBILDNINGAR
NIU Alpin går att läsa på NA, EK och SA.