Sveriges Trafikutbildares Riksförbund STR

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund STR, är trafikutbildarnas branschorganisation.

Våra medlemmar utbildar i ett trafiksäkert och miljöanpassat körsätt på personbil, buss, lastbil, motorcykel, moped och terrängfordon.

Varje år utbildas cirka 100 000 körkortstagare och 10 000 yrkesförare. Vill du bli en av dem?

STR producerar ett stort antal trafikläromedel som kan hjälpa dig att förvandla drömmen om ett körkort till verklighet, bland annat genom appen Körkort nu med Elevcentralen. Vi har även läromedel om du sedan vill utbilda dig till yrkesförare. Genom att ta körkort kan du lättare få arbete. Många företag och organisationer ställer krav på att du har körkort, men allt fler ställer också krav på hur du verkligen beter dig i trafiken, speciellt vid en anställning som yrkesförare eller om du kör tjänstebil. Skaffa dig därför en rejäl utbildning som rustar dig för de krav du kommer att möta i trafiken och på arbetsmarknaden.

Hitta utbildare inom STR www.korkort.nu
Besök flera utbildare innan du väljer en. Jämför, kolla och känn efter för att se vad som passar dig bäst.

Bli trafiklärare
Trafikläraryrket är ett intensivt och händelserikt yrke. Arbetsmarknaden för trafiklärare är god, och du har stora möjligheter att få arbete direkt efter utbildningen.

ADRESS
STR Service AB
Järvgatan 4
261 44 LANDSKRONA

Telefon: 0418-40 10 00

UTBILDNINGSVÄGAR

Utbildning till trafiklärare tar ca 1,5 år och sker inom Yrkeshögskolan. Utvecklingen inom yrket går mot en ökad specialisering. Inte bara när det gäller utbildning för olika behörigheter, utan även kring fortbildning inom till exempel EcoDriving. Du kan dessutom gå vidare och arbeta inom gymnasiet, bli utbildningsledare eller kanske själv driva egen trafikskola. Läs mer på www.str.se

 

Yrken