Peab

Är du tjej, titta hit! Vi behöver just dig!

Ja, just du som vill vara med och utveckla samhället. För det är just det vi gör på Peab. Vi är ett bygg- och anläggningsföretag, det är sant. Men framför allt är vi samhällsbyggare. Varje dag bidrar vi till att bygga och utveckla det du ser omkring dig… bostadshus, skolor, parker, vägar, cykelbanor, bibliotek, broar och mycket mer. Vi behöver dig, för så som framtiden ser ut nu så kommer det behöva byggas en hel del.

Du kanske är skeptisk till vår bransch, kanske inte vet så mycket om den, tänker att det är ett smalt val eller på branschens machorykte. Det har nog till viss del att göra med att vi inte varit så bra på att berätta om allt som är grymt med oss. Till exempel att ingångslönen i vår bransch är mycket högre än inom vård och omsorg, eller om alla olika typer av arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter som finns. I Peab hade vi sist vi räknade över 120 olika yrkeskategorier – så nån av dem passar säkert just dig!

På Peab inspireras vi mycket av både Polisen och Försvarsmakten, som liksom bygg är mansdominerade branscher med machorykte. De har framgångsrikt skapat en förflyttning, idag är det fler unga kvinnor än unga män som är intresserade av att bli polis eller militär (källa: Ungdomsbarometern). Vi hoppas du vill bli en del av vårt gäng – att du vill vara med och utveckla samhället och skapa förändring!