Sveriges Radio

Farah Abadi är en av Sveriges Radios programledare som bland annat hörts i Musikhjälpen i P3.

Journalistik är viktigare än någonsin

Vi lever i en värld som blir mer och mer polariserad där påhittad fakta blir allt vanligare. Det är viktigare än någonsin med en saklig och korrekt kvalitetsjournalistik och journalister som vill ge perspektiv, sprida kunskap, fakta och gräva fram nya sanningar. Vi på Sveriges Radio är stolta och måna om vårt viktiga public service-uppdrag - att göra radio som bidrar till samhällsnyttan och utgår helt ifrån lyssnarna - och vi behöver fler nyfikna och samhällsintresserade journalister som vill ge plats åt fler röster och starka berättelser för att skapa en större förståelse.

Sju miljoner lyssnar på Sveriges Radio varje vecka och vi har det senaste decenniet haft ett konstant högt förtroende hos allmänheten. Som journalist på Sveriges Radio kan du göra många olika saker. Du kan vara:

  • reporter som skildrar det som händer i samhället
  • programledare som intervjuar spännande personer
  • producent som planerar vad vi ska ha för innehåll i våra program
  • digital redaktör som paketerar och sprider innehållet på olika plattformar
  • jobba med sport, kultur, underhållning eller kanske grävande journalistik.

Gemensamt är att alla har ljudet i fokus vilket är extra spännande i en tid då ljudmarknaden växer och allt fler konsumerar strömmad musik, innehåll on demand och poddar.

Många som börjar sin journalistiska bana hos oss kommer in via praktik som de allra flesta av landets journalistutbildningar har, oavsett om det är universitet, högskola eller folkhögskola. På en journalistutbildning får du lära dig hur en journalist jobbar, hur du gör en intervju eller berättar en historia på ett målande sätt. Du får även testa att göra radio, tv och skriva texter. När du kommer ut på praktik hos oss får du testa att jobba på riktigt; göra radioinslag, intervjuer och redigera ljud. Praktik leder ofta till fortsatt jobb efteråt som sträcker sig en längre tid och varje termin söker vi mellan 20 och 40 praktikanter till olika redaktioner i hela landet. Vi behöver fylla på med många kompetenser framåt, bara de kommande åtta åren har vi över 250 pensionsavgångar.

Sveriges Radio behöver nyfikna och samhällsintresserade journalister som vill bidra till att fler röster och starka berättelser lyfts fram för att skapa en större förståelse. Journalister som vill ut och träffa människor i deras vardag, ge fler perspektiv, sprida kunskap, fakta och gräva fram nya sanningar. Ladda gärna ner vår app Sveriges Radio Play för att ta del av allt vi gör eller besök på vår karriärsida och läs mer om hur det är att jobba på Sveriges Radio.

Ladda ner för Android här
Ladda ner för Iphone här

karriar.sverigesradio.se

 

 

ADRESS
Sveriges Radio AB
105 10 STOCKHOLM