Sveriges Television

Vi söker framtidens journalister

SVT vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det gör vi genom att skapa program som engagerar, underhåller och informerar hela befolkningen. Varje år tillsvidareanställer vi crka 120 personer, varav mer än hälften är journalister.

Kort fakta om SVT
Vi finns på 48 olika orter runt om i landet och är omkring 2100 anställda totalt. Största enheten är nyhetsdivisionen som arbetar med riks-, sport- och lokala nyheter. På SVT återfinns också en programdivision som gör program inom nöje, drama, kultur, dokumentär och barnprogram. Exempelvis Melodifestivalen, Svenska Nyheter, Bäst i test och serien Tunna blå linjen. På programdivisionen jobbar förutom reportrar också projektledare, manusskrivare, redaktörer, tv-producenter, filmare, ljussättare, ljudtekniker och många andra roller.

Många som studerar till journalist eller någon annan tv-utbildning kommer till SVT på sin praktik, då vi är Sveriges största praktikantmottagare. Läs gärna vidare om våra många praktikplatser här: Praktikplatser på SVT

Att arbeta som journalist
Journalistyrket passar dig som är nyfiken, påläst och bra på att skaffa information. I ditt jobb kommer du att berätta om sådant som påverkar människor i deras vardag.

”Jag vill gärna nå fram till de som sällan gör sin röst hörd och som ofta kan tycka att vad de har att säga inte har någon betydelse. Det har de visst, och med hjälp av deras röster kan jag berätta om samhället. Vi reportrar får inte vara rädda för frågor som skaver och splittrar. Genom att ta oss an sådana ämnen journalistiskt och opartiskt kan vi visa världen som den är: komplicerad. Då hjälper vi också vår uppdragsgivare – publiken – att bli betydligt klokare.”
Diamant Salihu, reporter på SVT riksnyheterna.

120 olika yrkesroller
Över hälften alla anställda arbetar med vårt innehåll men på SVT finns flera än 120 yrkesroller inom exempelvis, teknik, juridik, HR, tech, ekonomi och verksamhetsservice och många fler yrkesroller. Vi utvecklar också våra egna appar som t ex SVT Play, SVT Nyheter, Duo och SVT Barn. Den största yrkesgruppen hos oss, förutom journalister är utvecklare, allt från frontend och backend till UX-designers och IT-säkerhetsansvariga.

ADRESS
Sveriges Television
105 10 Stockholm