Sveriges Television

Vi söker framtidens journalister

SVT vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det gör vi genom att skapa program som engagerar, under håller och informerar hela befolkningen. Varje år fastanställer vi ungefär 120 personer, varav mer än hälften är journalister.

Att arbeta som journalist
Journalistyrket passar dig som är nyfiken, påläst och bra på att skaffa information. I ditt jobb kommer du att berätta om sådant som påverkar människor i deras vardag.
”Jag vill gärna nå fram till de som sällan gör sin röst hörd och som ofta kan tycka att vad de har att säga inte har någon betydelse. Det har de visst, och med hjälp av deras röster kan jag berätta om samhället. Vi reportrar får inte vara rädda för frågor som skaver och splittrar. Genom att ta oss an sådana ämnen journalistiskt och opartiskt kan vi visa världen som den är: komplicerad. Då hjälper vi också vår uppdragsgivare – publiken – att bli betydligt klokare.”
Diamant Salihu
Reporter SVT Nyheter

Vilka fler yrken finnsFörutom nyheter gör SVT
många olika tv-program som till exempel Melodifestivalen och Bolibompa och serier som Eagles och Tunna blå linjen. Här jobbar förutom reportrar också projektledare, manusskrivare, redaktörer, tv-producenter, filmare, ljussättare, ljudtekniker och många andra roller.

Vi utvecklar våra egna appar som t ex SVT Play, SVT Nyheter, Duo och Bolibompa. Den största yrkesgruppen hos oss förutom journalister är utvecklare, allt från frontend och backend till UX-designers och IT-säkerhetsansvariga.

ADRESS
Sveriges Television
105 10 Stockholm