Vård- och omsorgscollege Värmland

Vill du göra skillnad på riktigt?

Gillar du spännande möten med människor och vill säkra ett jobb för framtiden? Vill du ha ett viktigt jobb på riktigt? Vill du utveckla din kompetens och kreativitet? Vårdsektorn är ett framtidsområde som erbjuder dig många spännande möjligheter.

När du läser Vård- och omsorgsprogrammet ingår arbetsplatsförlagt lärande. Detta innebär att du är minst 15 veckor ute i verksamheten tillsammans med utbildad handledare.

Under din utbildning har du möjlighet att välja högskoleförberedande kurser och efter din examen blir behörig till universitet eller yrkeshögskola tex. Inom Vård & Omsorg finns en stor bredd av olika yrken, karriärvägar och utvecklingsmöjligheter för dig är många.

Skyddad yrkestitel
Titeln undersköterska är en skyddad yrkestitel. Det innebär att man behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln inom vård och omsorg. När du studerar Vård- och omsorgsprogrammet på våra gymnasieskolor ingår de kurser och poäng som krävs för att du ska kunna ansöka om att få använda dig av titeln undersköterska.

Efter att du blivit undersköterska finns det mängder av olika yrken om du vill vidareutbilda dig. Det är en bra start i din karriär om du vill jobba med människor.

Urval av olika yrken du kan vidareutbilda dig i
Specialistutbildad undersköterska, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, boendestödjare, polis eller några av våra andra yrken.

Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan utbildning och arbetsliv. I Värmland samarbetar 14 kommuner, Regionen, fackliga organisationer, privata vårdföretag samt utbildningsanordnare på ungdomsgymnasium, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Även Arbetsförmedlingen och Karlstads universitet medverkar. Syftet med Vård- och omsorgscollege är att bibehålla och utveckla kvaliteten inom utbildning och verksamhet. Vi finns för att möta framtidens Vård och Omsorg!

Certifierade skolor och utbildningar i Värmland

Vuxenutbildning
Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Hagfors, Karlstad,
Kristinehamn, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.

Arvika
Taserudsgymnasiet

Filipstad
Spångbergsgymnasiet

Hagfors
Älvstrandsgymnasiet

Karlstad
Arena utbildning
Tingvallagymnasiet
Praktiska gymnasium

Kristinehamn
Brogymnasiet

Säffle
Herrgårdsgymnasiet

Torsby
Stjerneskolan

Årjäng
Årjängs gymnasieskola