Partille gymnasium

Vi är en personlig skola mitt i Partille som är öppen mot lokalsamhället och omvärlden. Hos oss blir varje elev sedd och får möjlighet att utveckla de kunskaper, strategier och den självkänsla som behövs för att bli redo för framtiden.

Tillsammans med dig som elev sätter vi mål för din utbildning och hittar vägarna för att nå dit. Vårt fokus – varje dag, året om – är att göra allt vi kan för att ge dig som elev den styrka, kompetens och den trygghet som behövs för att du ska kunna förverkliga dina drömmar.

På Partille Gymnasium vill vi att du ska synas
All verksamhet inom skolan ska syfta till att främja en trygg och gynnsam lärandemiljö. Därför är goda relationer mellan lärare och elever viktigt. Vi som arbetar på Partille Gymnasium finns här för att hjälpa dig att göra din skoltid så bra som möjligt, men naturligtvis är även din egen insats avgörande för att vi ska lyckas. Tillsammans bygger vi en skola som ger dig bästa möjliga förutsättningar till en positiv gymnasietid och en bra framtid!

Praktik och branschkoppling - skola på riktigt
Praktik är ett viktigt komplement till teorin. Den ger dig erfarenhet och självförtroende att fortsätta din resa efter gymnasiet, oavsett om du vill studera vidare på högskolan eller börja jobba direkt. Till alla våra program finns därför en tydlig branschkoppling, som utgör en viktig länk mellan eleverna och arbetslivet.

Högskolebehörighet på alla program
Alla våra utbildningar ger möjlighet till högskolebehörighet. På så vis får du stora valmöjligheter senare i livet, oavsett vilket av våra program du väljer.

Erasmus+ skola
Vi är en ackrediterad Erasmus+ skola. Det innebär att vi kan erbjuda APL utomlands för yrkeselever, studieresor och utbyten på alla våra program samt fortbildning och studieresor för personalen under programperioden 2021-2027.

Vi har kontakter i Spanien, Frankrike, Italien, Rumänien, Portugal, Tyskland, Kroatien och många fler länder så möjligheterna att vidga vyerna är mycket goda.

Idrott på Partille Gymnasium
Vill du kombinera din idrott med dina studier? Hos oss på Partille Gymnasium kan du söka till nationellt godkända idrottsutbildningar i handboll, bowling och fotboll. Du kan även välja att läsa våra gymnasieprogram med idrottsprofil.

ADRESS
Partille Gymnasium
Gamla Kronvägen 56, 433 33 Partille
Laxfiskevägen 2, 433 38 Partille

Program

BA, Bygg- och anläggningsprogrammet
EE, El- och energiprogrammet
ES, Estetiska programmet - musik
FT, Fordons- och transportprogrammet
NA, Naturvetenskapsprogrammet
SA, Samhällsvetenskapsprogrammet
IM, Introduktionsprogrammen