Realgymnasiet Göteborg

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man märker det. Därför tar vi det som du tycker är roligt på allvar. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verklig-heten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Yrkesexamen & högskolebehörighet
Med en utbildning från Realgymnasiet behöver du inte välja bort någonting. Efter examen har du alla möjligheter att göra det du känner för just då, oavsett om du vill börja jobba direkt eller studera vidare. Alla elever kan läsa högskolebehörighet inom sina ordinarie 2 500 poäng. Vill du utöka din behörighet kan du ansöka om kurser som ger särskild behörighet. På gymnasiet godkänns utökningar av rektor.

ADRESS 

Realgymnasiet Göteborg
Pusterviksgatan 9
413 01, GÖTEBORG

Program

Naturbruksprogrammet med fördjupningar:
- Sällskapsdjur & Djursjukvård
- Hund
- Ridning
- Trav
- Naturturism