Realgymnasiet Göteborg

Lär på riktigt. Mitt i verkligheten

Det som är intressant för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är intressant som en genväg till kunskap. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man märker det. Därför tar vi det som du tycker är intressant på allvar. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig.

Tillsammans med branch
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Yrkesexamen & högskolebehörighet
Med en utbildning från Realgymnasiet behöver du inte välja bort någonting. Efter examen har du alla möjligheter att göra det du känner för just då, oavsett om du vill börja jobba direkt eller studera vidare. Hos oss kan du läsa grundläggande högskolebehörighet inom 2500 eller 2800 poäng. Vill du uppnå särskild behörighet erbjuder vi kurser inom samhällsvetenskap, matematik och naturvetenskap.

ADRESS 

Realgymnasiet Göteborg
Pusterviksgatan 9
413 01, GÖTEBORG

Program

Naturbruksprogrammet
- Hund
- Naturturism
- Ridning och trav
- Sällskapsdjur & Djursjukvård
- Sällskapsdjur och Djursjukvård (naturvetenskaplig fördjupning)

Hotell- och turismprogrammet
- Strawbery

Fordons- och transportprogrammet
- ProMeister