Offert och support

Nathalie Liljeqvist jobbar på Rörvikshus och vill aldrig lämna trä- och möbelindustrin.

– Det är en häftig känsla att veta att det bor någon i det hus som vi har ritat och byggt, säger hon. 26-åriga Nathalie Liljeqvist har jobbat i trähusbranschen i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv, bland annat som huskonstruktör och husprojektör. Nu är hon på offert och supportsidan, där hon har mycket  kundkontakt.

– Det finns många olika arbetsuppgifter inom branschen och det är spännande att vara mitt i kedjan, säger hon. att välja till gymnasiet  var svårt tycker Nathalie.

– Jag visste inte alls vad jag ville gå, men så bläddrade jag i programmet och fastnade för teknikprogrammet. Det lät spännande att få vara Gymnasiet följdes sedan av en ettårig KY-utbildning, med inriktning trähusprojektör, och sedan fick hon jobb direkt. Trots lågkonjunktur har Nathalie aldrig varit utan jobb särskilt länge. Och sedan lång tid tillbaka är hon fast anställd på Rörvikshus.

– Jag sökte mig hit för att vilja jobba med design och utveckling. Och det är häftigt att få vara en del av att utveckla en produkt som man vet att människor njuter av. Nathalie tror att hon kommer att vara kvar i branschen i hela sitt liv, men inte med samma arbetsuppgifter som idag.

– Man behöver byta arbetsuppgifter då och då. Jag skulle gärna vara ute lite mer och göra byggplatsbesök i framtiden. Sitt yrkesval har hon nytta av, även på fritiden. – Vi håller på att bygga ett nytt hus hemma på gården och det har jag delvis ritat själv. Då får man det precis som man vill.