Teknisk säljare – Nitator

Jag heter Anders är 29 år och har arbetat på Nitator i 3,5 år.

Jag valde mitt yrke på grund av 
Den härliga mixen av ingenjörsarbete, den sociala biten och den ekonomiska aspekten.

Jag har följande utbildning
Civilingenjör i maskinteknik.

Denna utbildning krävs för mitt yrke
Bra bas med en civilingenjörs utbildning.

Detta är fördelarna med mitt yrke 
Variationen mellan olika arbetsområden och de snabba beslut som måste tas ibland. Jag har en lösningsorienterad roll vilket jag trivs med bra.

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Direktkontakten med kunderna gör att man ibland har svårt att inte ta med arbetet hem. Många är delaktiga i ens arbete från olika håll och det gäller att kunna hantera motgångar och vara fokuserad på problemlösningar i alla lägen.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
En stor del av ens arbetsdag är knuten till kundkontakten oavsett om det är i form av kundbesök, mailkontakt eller telefonsamtal. Det förekommer även projektmöten där jag är en förlängd arm och representerar kundens behov och önskemål. Affärsuppföljningar där analys ur en ekonomiska och tekniska synpunkt görs. Offertarbete och beslutsunderlag är också en del av arbetsvardagen. Jag medverkar till och leder de tre ledorden med delaktighet i kostnad, kvalité och leverans.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är 
Min yrkesroll kan utvecklas till exempelvis försäljningschef. Det är kunden som driver och utvecklar oss tekniska säljare och det kommer nya krav specifikationer om hur vi ska utveckla framtida processer.

Övrigt intressant/att tänka på med mitt yrke är 
Oerhört stort variationsrikt arbete inom en bransch som ligger långt fram i utvecklingen.