Undersköterska – Region Jönköping

Darick, undersköterska

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att man aldrig vet hur ens arbetspass kommer att se ut eller vad som kommer att hända. Vi har självklart rutiner och saker som måste göras, men där i mellan kan allt hända. Det gör att jobb blir väldigt spännande och varierande.
Men framförallt är det bästa med mitt jobb mina kollegor. Vi har en väldigt god samanhållning här med mycket skratt, trams och flams tillsammans trots att vi många gånger måste vara allvarliga i vår yrkesroll. Så att ha bra kollegor är viktigt för mig och det har jag verkligen här, för mina kollegor betyder allt! Utan dem hade det inte varit värt att gå till jobbet.
Sen älskar jag att vårda patienter givetvis, att se förändring, förbättring i deras läkande och att kunna stötta och finnas till hands för de betyder också väldigt mycket.

Varför tycker du någon ska läsa till undersköterska?
Jag tycker att man ska läsa till undersköterska om man vill ha ett jobb som ständigt förändras och förnyas. Man ställs inför nya utmaningar, man är med och förändrar människors tillvaro och liv till det bättre. Alla möten med patienter, personal och anhöriga utgör en stor del av varför det är så roligt att vara just undersköterska. Vill man vara med och förändra dagens sjukvård så tycker jag absolut att man ska utbilda sig till undersköterska.