Apoteksbranschen

Här finns det jobb!

Välkommen till vård, hälsa och välbefinnande! Är Du intresserad av vård, hälsa och välbefinnande? Drömmer Du om ett jobb där Du kan hjälpa andra?
Vill Du ha ett arbete som erbjuder många utvecklingsmöjligheter? Oavsett om Du brinner för friskvård, hälsa, läkemedel eller naturvetenskapliga ämnen så erbjuder apoteksbranschen unika möjligheter till ett spännande arbete.

Här finns det jobb!
Vi söker nya medarbetare som vill lära sig mer om läkemedel och friskvård, som vill hjälpa andra till en bättre hälsa och arbeta direkt med människor i kundmöten. På apoteken arbetar vi med hälsa och läkemedel och med över 1400 apotek i Sverige kan Du arbeta var som helst i landet. Vi är samhällets läkemedelsexperter.

Apoteksbranschen växer och är i ständig förändring. De senaste åtta åren har det tillkommit ungefär 400 nya apotek och det finns ett stort antal arbetsgivare att välja mellan. Snart kommer också många apoteksanställda gå i pension. Här finns det jobb! Branschen behöver fler receptarier och apotekare vilket gör Dig eftertraktad på arbetsmarknaden!
Vilken utbildning väljer du?

Receptarie, högskoleutbildning (3 år)
Receptarien arbetar med läkemedelsinformation och rådgivning, ansvarar för att kunden får sitt läkemedel i rätt dos och kan använda sin medicin på rätt sätt.

Apotekare, högskoleutbildning (5 år)
De fördjupade läkemedelskunskaper som apotekare har gör att de utöver det dagliga mötet med kunden ofta får spännande specialistfunktioner i apoteksbranschen. Apotekare arbetar också med utbildning av apotekspersonal och sjukvårdspersonal.

ADRESS
Sveriges Apoteksförening
Regeringsgatan 60
111 56 STOCKHOLM