Apoteksbranschen

Apotek – Här finns det jobb!

På apotek jobbar vi med hälsa och vård. Vi finns över hela landet och behöver fler kollegor.

Apoteken är samhällets läkemedelsexperter som ser till att alla får rätt läkemedel. På apotek ger man råd och tips om hälsa kopplat till läkemedel och välmående. Att jobba på apotek passar dig som är intresserad av läkemedel och naturvetenskap, men även dig som är intresserad av hälsa och friskvård.

Olika jobb och kompetenser
Det finns olika sorters arbete på apotek. För att jobba med receptbelagda läkemedel måste du vara högskoleutbildad farmaceut. Som farmaceut har du ett eget ansvar och det finns många möjligheter att göra karriär. På apotek kan du även arbeta som apotekstekniker som är en yrkeshögskoleutbildning på tre terminer. Som apotekstekniker jobbar du framför allt med försäljning av och rådgivning om receptfria läkemedel.

Det finns över 1400 apotek över hela landet, både i stora städer, mindre orter och e-handel. Idag finns fler olika arbetsgivare att välja mellan, det finns fem apotekskedjor och tre renodlade e- handelsapotek samt ett fyrtiotal enskilt driva apotek i Sverige.

Apoteksbranschen växer och är i ständig förändring och utveckling. Vi behöver fler duktiga kollegor både idag och i framtiden. Välkommen till en framtidsbransch!

Läs mer om jobb på apotek på  www.jobbapåapotek.se.

Välkommen!

Mer information om yrkena inom branschen

Receptarie, högskoleutbildning (3 år)
Receptarien arbetar med läkemedelsinformation och rådgivning, ansvarar för att kunden får sitt läkemedel i rätt dos och kan använda sin medicin på rätt sätt.

Apotekstekniker, yrkeshögskoleutbildning (1,5 år)
Apotek är mer än receptbelagda mediciner. Som apotekstekniker ger man tips och råd om allt från tandvård, hudvård, värk och hygien till solskydd och hur kunden själv kan behandla och lindra enklare åkommor.

Apotekare, högskoleutbildning (5 år)
De fördjupade läkemedelskunskaper som apotekare har gör att de utöver det dagliga mötet med kunden ofta får spännande specialistfunktioner i apoteksbranschen. Apotekare arbetar också med utbildning av apotekspersonal och sjukvårdspersonal.

ADRESS
Sveriges Apoteksförening
Regeringsgatan 60
111 56 STOCKHOLM