Apoteksbranschen

Apotek – Här finns det

Välkommen till vård, hälsa och välbefinnande!
Är Du intresserad av vård, hälsa och välbefinnande? Drömmer Du om ett jobb där Du kan hjälpa andra? Vill Du ha ett arbete som erbjuder många utvecklingsmöjligheter? Oavsett om Du brinner för läkemedel och naturvetenskapliga ämnen, hälsa eller friskvård så erbjuder apoteksbranschen unika möjligheter till ett spännande arbete. Ungefär 60 procent av apoteksanställda är högskoleutbildade farmaceuter (apotekare och receptarier), en fjärdedel är yrkeshögskoleutbildade apotekstekniker och resterande tillhör andra yrkeskategorier.

Här finns det jobb!
Vi söker nya medarbetare som vill lära sig mer om läkemedel och friskvård, som vill hjälpa andra till en bättre hälsa och arbeta direkt med människor i kundmöten. På apoteken arbetar vi med läkemedel och hälsa och med över 1400 apotek i Sverige kan Du arbeta var som helst i landet. Vi är samhällets läkemedelsexperter.

Apoteksbranschen växer och är i ständig förändring. Det finns ett stort antal arbetsgivare att välja mellan. Snart kommer också många apoteksanställda gå i pension. Här finns det jobb! Branschen behöver framför allt fler utbildade receptarier och, apotekare. Som utbildad farmaceut kommer DU att vara eftertraktad på arbetsmarknaden! Vilken utbildning väljer Du?

Receptarie, högskoleutbildning (3 år)
Receptarien arbetar med läkemedelsinformation och rådgivning, ansvarar för att kunden får sitt läkemedel i rätt dos och kan använda sin medicin på rätt sätt.

Apotekstekniker, yrkeshögskoleutbildning (1,5 år)
Apotek är mer än receptbelagda mediciner. Som apotekstekniker ger man tips och råd om allt från tandvård, hudvård, värk och hygien till solskydd och hur kunden själv kan behandla och lindra enklare åkommor.

Apotekare, högskoleutbildning (5 år)
De fördjupade läkemedelskunskaper som apotekare har gör att de utöver det dagliga mötet med kunden ofta får spännande specialistfunktioner i apoteksbranschen. Apotekare arbetar också med utbildning av apotekspersonal och sjukvårdspersonal.

ADRESS
Sveriges Apoteksförening
Regeringsgatan 60
111 56 STOCKHOLM