Golvbranschen, GBR

Golvläggare – ett praktiskt yrke

FÖR DIG SOM VILL ARBETA praktiskt passar golvläggaryrket bra. Det är ett yrke som dessutom ger bra inkomstmöjligheter.

En golvläggare har ofta direktkontakt med kunden som i många fall även kan vara en privatperson. Arbetet är varierat och arbetsmöjligheter finns över hela Sverige. Som golvläggare jobbar du ofta som anställd, men stora möjligheter finns också att arbeta som egenföretagare.

Du kan jobba med både renoveringar och nybyggnationer. Det stora behovet av såväl nybyggda bostäder som renovering av befintligt bostadsbestånd betyder att efterfrågan på golvläggare är stor.

Väljer du att arbeta som golvläggare får du chansen att arbeta med många typer av ytbeläggningar som alla kräver sin egen teknik. Du kan bland annat arbeta med trägolv, textilgolv, plastgolv, linoleumgolv, gummigolv och laminatgolv.

Ytterligare en fördel med golvläggaryrket är att du arbetar inomhus!

ADRESS 
Golvbranschen, GBR
Folkungagatan 122
116 30 STOCKHOLM

Besök: Folkungagatan 122
Telefon: 08-702 30 90

 

Program

För att bli golvläggare väljer du först gymnasiets Bygg och anläggningsprogrammet, BA och därefter inriktningen Husbyggnad. På många skolor är det möjligt att välja fördjupningskurser inom golvläggning under studietiden. Om det inte finns golvläggarkurser på din lokala skola finns nu möjligheten att läsa kurser i golvläggning på Bräckegymnasiets branschskola för golvläggning i Göteborg. Du kommer också att få vara ute på enarbetsplats under minst 15 veckor genom något som kallas arbetsplatsförlagt lärande. Efter gymnasiet kommer du att få arbeta som lärling på en arbetsplats under cirka två och ett halvt år.

Yrken