VVS-Branschens Yrkesnämnd

VVS-branschen maxar dina möjligheter

Gillar du att använda både huvud och händer när du jobbar? Då är VVS-
branschen något för dig. Det är vi som ser till att du kan duscha och ha det varmt och skönt hemma och vi hjälper till att spara energi genom att isolera kalla och varma rör. Utbildningen varvas med teori och praktik, det du lär dig i klassrummet får du testa i verkstan. Efter skolan kan du börja jobba eller plugga vidare, möjligheterna är stora!

VVS-montör
En VVS-montör monterar rör och installerar t.ex. pannor och värmepumpar. Arbetar du med service har du en servicebil med den utrustning som behövs för att hjälpa kunder i deras eget hem. Du måste lösa problemen på plats och använda din yrkeskunskap och fantasi då det inte finns färdiga ritningar eller lösningar att följa.
Arbetar du som VVS-montör på ett bygge är du med och bygger från grunden och har ritningar att följa. Du samsas med flera andra arbetsgrupper på bygget, t.ex. snickare och målare.

Isoleringsmontör
En isoleringsmontör jobbar med att isolera rör och cisterner för att spara energi, stänga ute buller, skydda mot brand och för att bevara kyla eller värme i olika hus eller industrier. Att gilla geometri och vara kreativ är bra egenskaper för dig som är isolerare då det som ska isoleras ofta ser olika ut från gång till gång.

Industrirörmontör
Industrirörmontörer arbetar på stora in-dustrier som har rörsystem som transporterar vätskor och gaser som ingår i den tillverkning som sker på industrin. Rören kan innehålla fjärrvärme, olja, radioaktiva ämnen eller gaser och sådana rör får givetvis inte läcka, därför måste en industrirörmontör vara duktig på att svetsa.
Arbetsplatserna varierar, ena veckan ett pappersbruk och nästa vecka en kemisk industri – som en superhjälte rycker du ut där du behövs.

ADRESS
VVS-Branschens Yrkesnämnd
Box 17090
104 62 STOCKHOLM

Telefon: 08-564 854 30