Flygteknik Technical Training

Vi tar dig ut i världen

Flygteknik Technical Training ligger vid Skavsta flygplats i Nyköping. Här utbildar du dig till flygmekaniker och flygtekniker. Våra utbildningar har riksintag, vilket innebär att vi tar emot elever från hela landet. Undervisningen sker i fina lokaler och inspirerande omgivning med en internationell flygplats precis på vår tröskel.

Våra utbildningar
Våra utbildningar varvas med teori och praktik i en verklighetsnära miljö precis intill Nyköpings internationella flygplats vid Skavsta. Du kommer få möjlighet att ta de certifikat som krävs för att arbeta utanför Sveriges gränser. Vårt goda samarbete med branschen möjliggör bra praktikplatser både i Sverige och utomlands.

Lokaler och utbildningsmaterial
Under utbildningarna arbetar du dig upp från små plan som Piper och Cessna till SAAB 2000, fullt utrustad med all modern teknik. Detta är en resa som kan fortsätta långt ut i världen, eftersom ditt slutbetyg ger dig de certifikat som krävs för att arbeta utanför Sveriges gränser.

Merparten av din utbildning genomför du i skolans båda hangarer, verkstadsutrymmen och lackeringsverkstad. Vi har under flera år haft ett mycket gott samarbete med branschen vilket resulterat i att vi fått utbildningsmaterial donerat till oss. Företaget SAAB Aircraft AB har exempelvis bidragit med flygplanen SAAB 2000 och SAAB 340.

Våra tillstånd
Vi har del 147 tillstånd för våra utbildningar av flygmekaniker (Del 66 cat A1), flygtekniker (Del 66 cat B1.1) och flygtekniker (Del 66 cat B2), vilket ger oss möjlighet att utfärda Certificate of Recognition till våra elever efter utbildningen.

Certificate of Recognition utgör grunddokumentet för att kunna erhålla certifikat som flygtekniker och är giltigt i 30 europeiska länder.

Elevboende
På vårt elevboende erbjuds alla elever som inte är skrivna i Nyköpings eller Oxelösunds kommun plats. Här bor du i ett eget rum och delar kök samt uppehållsrum med andra elever från flygteknikutbildningen. På boendet arbetar en elevboendeföreståndare som tillsammans med skolan hjälper eleverna med boendefrågor, arrangerar handlingsresor två gånger i veckan samt håller i regelbundna husmöten.

ADRESS
Flygteknik Technical Training
General Schybergs väg 12
611 92 NYKÖPING

Telefon: 0155-24 89 87