Talga AB

Hjälp oss att bygga framtiden!

Brinner du för hållbarhet, teknik och innovation? Gillar du att arbeta i en global, mångkulturell miljö? På Talga tror vi på att fokusera på praktiskt och tillämpbart ingenjörskap för att lösa både nya och urgamla problem och göra världen till en bättre plats. Vi söker ständigt efter personer som vill arbeta tillsammans med oss i en dynamisk miljö.

Om Talga
Med egenutvecklade tekniker gör vi gröna batterianodsprodukter, teknologi och innovationsmaterial som bidrar till en hållbar framtid. Vi storsatsar i norra Sverige för att förse den europeiska marknaden och säkra skiftet mot ett hållbart samhälle.

• Vertikalt integrerat innovationsmaterialföretag med egen gruv- och materialteknik.
• Verksamhet i Sverige, Tyskland, England och Australien.
• Brett utbud av innovativa och gröna grafitiska material för batterier, konsumentprodukter och industriella tillämpningar.
• Grundades 2009, börsnoterade på ASX år 2010 och har huvudkontor i Perth, Australien.

Batterimaterial
Våra batterianoder som använder naturlig grafit från Nunasvaara Södra har ett lågt koldioxidutsläpp. Anoden utgör ungefär hälften av aktiva materialet i ett litiumjonbatteri och gröna anoder kan därför minska CO2 -utsläppen vid tillverkning av elfordon, energilagringssystem och konsumentelektronik.

ADRESS
Talga AB
Södra Kungsgatan 5B
972 35 Luleå

Telefon: 010-303 71 00

Yrken

Utbildningsvägare

Gymnasieprogram inom industri, el, automation, energi eller teknik. Vill du arbeta som ingenjör rekommenderar vi civil- och högskoleutbildningar inom maskin, metallurgi, kemi och process.