Framtidståget

Framtidståget 2024 – motivation och möjligheter

Vi fortsätter vår resa att inspirera elever i hela Sverige! Framtidstågets digitala lektion vill sprida hopp, väcka intresse och informera eleverna i åk 9 om jobb och framtid. Många elever känner sig vilse inför gymnasie- och yrkesval. Det kan kännas lättast att inte tänka på det alls. Det är något vi vill ändra på genom att sätta igång tankar, diskussioner och att det som känns jobbigt istället kan få ta plats som något spännande.

Förutom det vill vi vara en länk mellan skolan och näringslivet. Vi vill visa att det finns jobb och arbetsgivare som hela tiden söker efter rätt personal. Men också att det finns så otroligt mycket man kan jobba med, vi vill väcka nyfikenhet och utvidga elevernas vyer. Vi tror att det i sin tur kommer bidra till en bättre matchning på arbetsmarknaden i framtiden!

Den digitala lektionen och allt arbetsmaterial är kostnadsfritt och efter lektionen finns flera filmer med inspiratörer från företagen som eleverna kan välja mellan. I år har vi förnyat flera delar och har nya branscher med oss, bland annat SVT, Sveriges Radio och Frisörföretagarna.

Så missa inte att boka in Framtidstågets digitala lektion!

Framtidstågets digitala lektion

  • Kostnadsfri
  • 30 minuter (+ 10 minuter eller längre för digitala inspiratörer)
  • Visas klassvis
  • Valfria datum
  • Bokas för elever i åk 9 eller på IM

För dig som jobbar i skolan: Läs mer här om hur du bokar, tar del av arbetsmaterial m m.