Cultus gymnasium

Den lilla skolan med det stora hjärtat

Hos oss på Cultus gymnasium får du en vård- och omsorgsutbildning som sätter eleven i centrum under hela gymnasietiden. Utbildningen ger dig många möjligheter till arbete eller studier efter gymnasiet. Genom vår profil mot akutsjukvård och räddningsmedicin får du även lära dig om olika blåljusyrken under dina tre år på skolan. Eftersom vi är en liten skola har du möjlighet att påverka mycket av din skolgång.

Arbeta med människan
Vård och omsorg är ett framtidsyrke och en av de viktigaste sysselsättningarna i vårt samhälle – både idag och i morgon. En vårdutbildning öppnar dörrar för en fortsatt karriär inom vårdens många områden, antingen du väljer fortsatt utbildning eller ger dig ut på arbetsmarknaden. Jobb finns det gott om!

Många möjligheter
Möjligheterna efter en examen från Cultus är många. En del av eleverna väljer att direkt börja arbeta som undersköterska, medan andra väljer att läsa vidare till exempelvis polis, brandman, fysioterapeut eller sjuksköterska. Men möjligheterna är många fler om du med hjälp av ditt individuella val läser kurser som ger dig behörighet till andra
utbildningar.

Profil mot akutsjukvård och räddningsmedicin
På Cultus erbjuds profilen Akutsjukvård och räddningsmedicin. Genom spännande samarbeten med till exempel räddningstjänsten och ambulanssjukvården får du under din vård- och omsorgsutbildning en inblick i hur det är att arbeta även inom de områdena.

Utan vinstintresse
Cultus drivs av Folkuniversitetet – en religiöst och politiskt obunden stiftelse helt utan vinstintresse. Det finns alltså inte en ägare som tar ut vinst, utan hela skolpengen används till utbildning. Det tycker vi känns tryggt.

Välkommen till oss!

ADRESS
Cultus gymnasium
Bergsbrunnagatan 1
753 23 Uppsala

Telefon: 018-68 00 00

Program

Vård- och omsorgprogrammet, VO
Yrkesintroduktion mot vård- och omsorgsprogrammet