Hagströmska gymnasiet

Hagströmska Gymnasiet ligger centralt i Falun och erbjuder 8 nationella program inom både yrkes- och högskoleförberedande program i kombination med 12 olika idrotter. Här går elever från hela Sverige, Norden och även övriga delar av världen. Hagströmska Gymnasiet har utbildningslokaler i flera områden i centrala Falun.

Trygghet och Gemenskap
På Hagströmska samlas elever som flyttat hit för att studera, idrotta och följa sina drömmar. Här får eleverna hjälp och stöd i vardagen för att kunna utvecklas och nå sina mål, oavsett om de är utbildningsmässiga, personliga eller idrottsliga. Vi vet hur viktigt det är att skola, träning och fritid samspelar. Skolans värdegrund genomsyrar hela verksamheten såväl i skolan och boendet som i träningsmiljön. Hagströmska har en boendeansvarig som ansvarar för att ordna elevboende till de som vill flytta till staden. Förutom vår boendeansvariga så finns det ett trygghetsteam kopplat till boendemiljön med skolsköterska, kurator, och rektor. För oss är det viktigt att du trivs!

Studier
Kunskap är viktigt. Vi har ett tydligt uppdrag där vi ska utbilda dig mot en gymnasieexamen. Enligt riksdagen ska framtidens skola präglas av entreprenöriellt lärande. Det har Hagströmska arbetat med sedan starten och vi undervisar aktivt med projekt inom flera ämnen samt ämnesöverskridande. Vi tror att det är viktigt för dig att känna ett sammanhang med det du läser samt känner att du får vara med att påverka din studiesituation. Genom att balansera elevens studier med träningar, matcher, arbetsplatsförlagt lärande arbetar vi elevnära och relationellt med flexibla elevlösningar och arbetssätt som bygger på tillit, ansvar och målmedvetenhet. Till elevens hjälp finns det mentorer, utbildade lärare och tränare samt en studiecoach.

Rik träningsmiljö
Hagströmska Gymnasiet sammanför idrottare och elever från hela landet i en helt unik tränings- och studiemiljö. Vi som skola är stolta över de anläggningar Falun erbjuder där eleverna ges möjlighet att nå sin fulla potential. Förutom hela Lugnetområdet i Falun har vi Sveriges enda inomhusvelodrom, världscupleder för mountainbike och längdskidor, inomhushall för teknikcykling och för fotboll samt en helt ny simhall som står klar HT 2022. Hagströmska har också ett nära samarbete med idrottsföreningarna som finns i närområdet. Det gör att vi kan erbjuda våra idrottande elever träningsmiljöer i toppklass där vi också har fostrat fram några av landets främsta inom ett flertal idrotter.

Mer än en skola
Vårt mål är att ge eleverna rätt förutsättningar att lyckas såväl i studier som i idrottskarriären och vara väl förberedda inför framtida yrkes- eller utbildningsvägar. Vi brukar säga att Hagströmska är mer än en skola, vi är ett lag och en enda stor familj.

ADRESS
Hagströmska Gymnasiet Falun
Gruvgatan 2
791 62 Falun

Telefon: 072-520 89 71

Program

EK - Ekonomi
EK - Juridik
SA - Beteende
NA - Natur
TE - Design och produktutveckling

BA - Husbyggnad
BA - Anläggningsfordon
BF - Fritid och hälsa
FT - Transport
IN - Svetsteknik
IN - Produkt och maskinteknik

Våra idrotter

Bandy - NIU
Cykel - NIU
Längdskidor - NIU
Simning - NIU
Triathlon - NIU
E-sport - LIU
Fotboll - LIU
Individuell idrott - LIU
Innebandy - LIU
Ishockey - LIU
Gym - LIU
Tennis - LIU