Elteknikbranschens gymnasium

En utbildning för framtiden!

Vill du bli elektriker och få ett yrke som är spännande, omväxlande och roligt? Då ska du välja Elteknikbranschens gymnasium. Elektrikeryrket växer i rasande fart och den tekniska utvecklingen går fort framåt. Det gör att efterfrågan på elektriker alltid kommer att vara stor. Vår skola har riksintag och det innebär att du som elev kan söka till oss oavsett vart du bor i Sverige. Idag går det 90 elever hos oss och vi tar in en klass varje år.

Vilken väg väljer du?
Vi erbjuder dig el- och energiprogrammet med inriktningen elteknik. Sedan är det upp till dig vad du är intresserad av och vill fördjupa dig mot.

I årskurs 2 kan du fördjupa dig mot:

Industrielektriker - Som industrielektriker arbetar du med att installera, underhålla, kontrollera och reparera utrustning inom industri, offentliga byggnader eller i hemmet.

Installationselektriker - Som installationselektriker arbetar du med att installera elektrisk utrustning i bostäder, kontor och industrier.

Larm- och säkerhetstekniker - Som Larm-säkerhetstekniker monterar och underhåller du brandlarm, inbrottslarm, övervakningssystem och annan säkerhetsutrustning.

Unikt koncept på Elteknikbranschens gymnasium
Vi garanterar dig en bra utbildning men framförallt så ger vi dig de bästa förutsättningarna och kunskaper du behöver för att känna dig trygg och säker i din yrkesroll. Skolan är framtagen i samarbete med elbranschen och på så sätt kan vi lova dig en kvalitetssäker utbildning. I din studietid hos oss har vi inkluderat din lärlingsutbildning vilket innebär att du har möjlighet att få ut ett elektrikercertifikat efter godkända yrkesprov och examen.

APL-Arbetsplatsförlagd utbildning
En stor del av din utbildning kommer att vara arbetsplatsförlagd. Redan i åk 1 får du en introduktionsvecka där du får känna på hur det är att vara elektriker. I åk 2 och 3 varvar du teori och praktik i skolan med APL. Vi samarbetar med lokala elföretag och ser till att du tas om hand på bästa sätt av din handledare.

En utbildning med många möjligheter - Grundläggande högskolebehörighet
Hos oss blir du elektriker och kan anställas direkt efter din examen. Eller så kan du läsa vidare på högskola eller universitet då utbildningen ger grundläggande högskolebehörighet. En bra start på din kommande karriär.

Välkommen med din ansökan!

ADRESS  
Elteknikbranschens gymnasium 
Teknikgången 6
611 38 NYKÖPING

Program