Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Grillska Gymnasiet Eskilstuna för dig som vill göra skillnad

Vi strävar hela tiden mot att alla elever ska trivas och bli bemötta på ett personligt sätt. Därför blir vi väldigt glada när våra elever rankar oss högt när vi frågar våra elever vad de tycker om vår skola. Medmänsklighet och tolerans är grundläggande för oss – på Grillska gymnasiet ska alla elever få möjlighet att växa.

Vi är en lagom stor skola med drygt 670 elever på sex olika nationella program. Skolan ligger centralt mitt i Eskilstuna bara en par minuters promenerad från tåg och bussar vilket uppskattas av våra elever.

Våra utbildningar förbereder dig för en mängd olika framtidsyrken och hos oss kan du ofta kombinera ämnen som passar dina intressen. Som till exempel studier på el- och energi-programmet med e-sport, eller studier på hantverk-frisör med stylist. Utbildningarna utmärks av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa. Verklighetsanknytningen är A och O, oavsett vilket program du väljer.

Vårt elevhälsoarbete har uppmärksammats flera gånger under de senaste åren – vi bryr oss om varje individ och satsar på att alla ska i mål.

Vi vill att du har lika höga förväntningar på oss som vi har på dig med en tro på att vi kan få dig att växa och utvecklas för framtiden. Vår målsättning är att våra elever ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild och ett socialt engagemang.

Välkommen att hälsa på öppet hus eller prova-på-dagar - håll utkik efter datumen på: www.grillska.se/grillska-gymnasiet-eskilstuna.

Grillska Gymnasiet drivs av StadsmissionensSkolstiftelse som är en av Sveriges största idéburna skolaktörer. Hos oss går skolpengen till att utveckla våra skolor i stället för att delas ut som vinst.

ADRESS
Grillska gymnasiet
Kungsgatan 29
632 20 ESKILSTUNA

Telefon: 016-542 22 60

Program

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammett – inriktning ekonomi
Estetiska programmet – inriktning estetik och media
Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning beteendevetenskap
Teknikprogrammet – inriktning informations- och medieteknik

Yrkesprogram
El- och energiprogrammet – inriktning dator- och kommunikationsteknik (IT)
Hantverksprogrammet – inriktning frisör (fr.o.m. 1 juli 2025 ersätter Frisör- och stylistprogrammet)