Internationella gymnasiet

Med världen som klassrum

Här i centrala Uppsala finner du en liten trygg skola med internationella möjligheter. Du får resa ut i världen och kan välja mellan flera olika språk i vårt breda utbud. Vi är en liten skola där alla kan lära känna varandra och där du blir sedd av både lärare och elever.

På Internationella gymnasiet läser du det samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen beteende eller samhälle, med ett starkt internationellt fokus. Vårt mål är att du efter din utbildning ska vara väl förberedd för att studera vidare, i Sverige eller någon annanstans i världen.

Res ut i världen och lär dig mer!
Att resa och att lära är någonting som ligger oss varmt om hjärtat. Vi tycker att du redan under din gymnasietid ska få möjlighet att komma ut i världen. Hos oss får
därför alla elever åka på en studieresa som en del av undervisningen. Tidigare har vi bland annat åkt till England, Tyskland, Spanien och Indien.

Elva språk under ett och samma tak
Förutom resorna är vi extra stolta över vårt breda språkutbud. Precis som på många andra skolor erbjuder vi språkundervisning i franska, spanska och tyska på
nybörjar- och fortsättningsnivå. Men också nybörjarspråk som arabiska, koreanska, ryska, japanska, kinesiska, latin, finska och italienska – allt under ett och samma tak. Många av våra lärare kommer från olika delar av världen och ofta har de undervisningsspråket som modersmål.

Med universitetet i blodet – utan vinstintresse
Internationella gymnasiet drivs av Folkuniversitetet – en religiöst och politiskt obunden stiftelse helt utan vinstintresse. Folkuniversitetet bedriver folkbildning, gymnasie-skolor och vuxenutbildning över hela landet. Kopplingen till universitetet är stark eftersom stiftelsen i Uppsala grundades av studenter och lärare vid Uppsala universitet redan på 1940-talet. Än idag består styrelsen av lärar- och studentrepresentanter från universitetet. Internationella gymnasiet grundades redan 2001, vilket gör oss till en av Uppsalas äldsta friskolor.

Välkommen till oss!

 

ADRESS
Internationella gymnasiet
Bergsbrunnagatan 1, 753 23 Uppsala

Telefon: 018-68 00 00

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet
- inriktning beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet
- inriktning samhällsvetenskap